ZFF, den druhý: Pátek přinese besedy na zámku i program pro filmové odborníky

Foto: ZFF
ZLÍN – V pátek 2. června přivítá Zlín Film Festival první hosty nové série talk show Život je takovej. O překonávání životních překážek budou s moderátorem Filipem Tellerem besedovat Adéla Elbel a Michal Rožek. Na náměstí Míru zajistí bohatý program Den se ŠKODA AUTO a začíná také program pro filmové profesionály Zlín Industry Days.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI 2. DNE:

FILMTALENT Pitching Fórum, Kongresové centrum, 10.00-15.00 hodin – Finální prezentace postupujících filmových projektů studentů a mladých začínajících tvůrců, kteří se ucházejí o finanční podporu z Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN. Doporučeno rovněž producentům, kteří hledají nové talenty!

Den se ŠKODA AUTO, 14.00-21.30 hodin – Bohatým programem provede moderátor Martin Hrdinka: Loutková revue Loudadlo, Jirka Hadaš a jeho Škola kouzel, taneční vystoupení Rytmus Zlín, ukázka aerobiku Sportovní klub P+K, Jenda Majkus s kytarou, rozhovory se zdravotními klauny a s rallye posádkami, výtvarné dílničky, stánek se zmrzlinou, fruit bike, fotokoutek, mobilní laboratoř EDU.LAB.

Koncert Romana Vojtka s kapelou Fantastic 80s, 20.30 hodin – Největší hity 80. let.

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Katakovo velké dobrodružství (režie: Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, Kanada, 2023, 82 min.), Golden Apple Cinema 3, 16.00 hodin – Katak, mladý sameček běluhy severní, je na rozdíl od svých vrstevníků, kteří už vyrostli a zběleli, stále malý a šedý. Aby dokázal, že dospěl, a také aby splnil poslední přání své milované babičky, vyráží na riskantní cestu na daleký sever Kanady… Více zde.

Krajina uvnitř (režie: Jub Clerc, Austrálie, 2022, 87 min.), Golden Apple Cinema 6, 15.00 hodin – Svěží road movie přináší příběh o dospívání a nalézání nečekaného přátelství, první lásky, nové výzvy, zodpovědnosti a pravdy o sobě samých. Cesta do hlubin dechberoucí australské přírody a duše zlomených mladých lidí, kteří se na cestě chytají další šance. Více zde.

Králové světa (režie: Laura Mora, Kolumbie, Lucembursko, Mexiko, Francie, Norsko, 2022, 104 min.), Golden Apple Cinema 6, 20.00 hodin – Pětice dětí z kolumbijského velkoměsta Medellín – Rá, Culebro, Sere, Winny a Nano – jsou dětmi ulice, králové bez království, bez zákona a také bez rodiny. Příběh o přátelství a cestě někam, kde nic není, ale kde se může stát cokoliv. Více zde.

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (USA, 2023, 134 min.), 21.30 hodin – Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Film vychází z legendární hry „Dračí doupě“. Více zde.

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Život je takovej – Adéla Elbel a Michal Rožek, stan, 17.00 hodin – Jaké to je, když osud připraví na cestě životem těžké překážky? Hosty talk show Filipa Tellera na téma „Pěšky do Santiaga…“ jsou Adéla Elbel a Michal Rožek.

Sex O‘ Clock & Afterparty, zámek, 13.00-18.00 hodin – Komediální seriál o pubertě Sex O‘ Clock. Přidrzlý, otevřený, vtipný, závažný. Edukační program Afterparty – přijďte se inspirovat tvůrci a debatovat s herci. Průvodcem bude Veronika Čermák Macková. Autogramiáda s tvůrci a herci – 16.00-16.30 hodin.
Stand up Adély Elbel, stan, 19.30 hodin – Komička a moderátorka ve svém novém speciálu “Stand up your life: první poločas rozpadu” mluví o tom nejpodstatnějším – tedy sama o sobě.

Zuzana Dvorská Šípová – Identita V, Zlínský zámek, Galerie Václava Chada, 17.00 hodin – Komentovaná prohlídka výstavy hyperrealistických obrazů. Výstava potrvá do 7. září.

Michaela Spružinová, Zlínský zámek, Galerie Václava Chada, 13.00-17.00 hodin – Výstava série site-specific instalací, které rozehrají paletu rozmanitosti ve využití skla jako recyklátu. Výstava potrvá do 1. září.

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, náměstí Míru – Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně se zajímavými hosty a tématy. Hosty Vladimíra Kroce jsou ve 13.00 hodin Nela Boudová a Martina Babišová, v 16.00 hodin Adam Vacula.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, 17.00 hodin – Moderovaná autogramiáda festivalových tváří: Adam Vacula, Michaela Pecháčková, Kristýna Janáčková, Martina Babišová, Bára Seidlová.

Červený koberec, nádvoří Kongresového centra – Setkání s festivalovými hvězdami. V 15.00 hodin: delegace k seriálu Sex O´Clock; Martina Babišová, Adam Vacula, Michaela Pecháčková, Nela Boudová. V 18.00 hodin: Dana Batulková, Mariana Prachařová, Václav Kopta, Simona Vrbická, Gabriela Heclová, Kristýna Janáčková, Jan Nedbal a delegace k filmu Děti Nagana.

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Náměstí Míru:

– Staň se superhrdinou s Fakultou technologickou UTB, 14.00-19.00 hodin – Ve festivalové laboratoři můžou návštěvníci nahlédnout pod pokličku nadlidských výkonů a stát se superhrdinou s téměř nadpřirozenými schopnostmi.

Park Komenského:

– Dům České televize, 14.00-19.00 hodin – Déčko slaví 10. narozeniny. Na programu je např. 17.00 Hýbánky, 18.00 Večerníček – projekce, 18.40 Zprávičky – projekce.

– Království VIVA, 14.00-19.00 hodin – Chill out zóna, kde si děti mohou vytvořit královskou korunu, postavit si hrad z písku, vyfotit se na bagru nebo třeba vyhrát i king size LEGO. A rodiče? Ti si u nás zatím královsky oddechnou.

Sad Svobody a zlínský zámek:

– mujRozhlas: Lukefry představuje svoje podcasty, stan, workshop: 14.00-16.00 hodin, beseda: 16.00 hodin – Známý youtuber přijíždí do Zlína se třemi podcastovými sériemi Filtrem, Polštářem a Kapesným.

– DJ Romitronic, stan, 21.00 hodin

Virtuální realita, zámek, 13.00-19.00 hodin:

– VR LAND HERNA a VR BRAINZ CINEMA – Jak vypadají světy ve virtuální realitě? Výlet pod hladinu moře, možnost vyzkoušet hru od českých vývojářů BEAT SABER, zasednout do kokpitu supersportu a prohnat se po Masarykově okruhu v Brně nebo pohádkové VR filmy od předních světových producentů.
– ZOETROPIA – Interaktivní workshop, který děti hravou formou seznámí s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Pomocí technologie „Green Screen a Multi Camera“ si děti vytvoří krátké záběry, jejichž hrdiny budou děti samotné.

Festivalová ulička (u tržiště Pod Kaštany): Tančení v ulicích, 18.00-20.00 hodin – Tango argentino

Svah Zlín: Afterparty, 21.30 hodin

ZLÍN INDUSTRY DAYS – PROGRAM PRO FILMOVÉ PROFESIONÁLY:

Industry Lunch s Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN, Kongresové centrum, 13.00-14.00 hodin – Neformální oběd pořádaný Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN za účelem navazování kontaktů a setkání napříč obory filmového průmyslu. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.

FILMTALENT Talks, Kongresové centrum, 15.00-16.30 hodin – Inspirační setkání filmových profesionálů se studenty a začínajícími tvůrci. Vstup pouze pro akreditované filmové profesionály.

Otevření centra digitalizace UTB Fénix, Fénix, Antonínova ulice, 17.00-19.00 hodin

Kompletní filmový i doprovodný program je k dispozici na www.zlinfest.cz i ve festivalové aplikaci Zlinfest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x