ZFF, den šestý: Tereza Ramba a Jan Cina odhalí na Chodníku slávy své hvězdy

Foto: ZFF
ZLÍN – V úterý 6. června je na programu Zlín Film Festivalu tradiční odhalování hvězd na Chodníku slávy před Velkým kinem, které letos patří hercům Tereze Ramba a Janu Cinovi. Na to naváže historicky nejstarší festivalová akce Malování na chodníku a v cyklu talk show Život je takovej se nejdříve bude besedovat o pozitivním rodičovství a potom o překonávání překážek v životě promluví zpěvák, skladatel a textař Lou Fanánek Hagen.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ UDÁLOSTI 6. DNE:

Chodník slávy, prostranství před Velkým kinem, 15.30 hodin – Odhalení hvězd dětským filmovým hercům společně s Nadačním fondem Kapka naděje. Svou hvězdu dostanou herečka Tereza Ramba a herec Jan Cina. Současně jim bude udělen „hvězdný doktorát“, který předá rektor Univerzity Tomáše Bati.

Malování na chodníku, prostranství před Velkým kinem, 16.00 hodin – Nejstarší akce doprovodného programu festivalu určená pro malé návštěvníky a jejich rodiče.

Z FILMOVÉHO PROGRAMU DOPORUČUJEME:

Messi z Bagdádu (režie: Sahim Omar Kalifa, Belgie, 2022, 88 min.), Golden Apple Cinema 6, 15.00 hodin – Jedenáctiletý Iráčan Hamoudi žije fotbalem a sní o tom, že se jednou stane stejně výjimečným, jako je jeho idol Lionel Messi. Po tom, co se nechtěně zaplete do rvačky, probudí se v nemocnici pouze s jednou nohou, zatímco se jeho rodiče snaží ochránit rodinu. Hamoudi se ale navzdory svému zranění nevzdává a jde za svým snem. Více zde.

Svět podle Georgie (režie: Charlotte Regan, Velká Británie, 2023, 83 min.), Golden Apple Cinema 6, 17.30 hodin – Po smrti matky dělá dvanáctiletá Georgie vše proto, aby nemusela do dětského domova. Skvělé britské dramedy v sobě snoubí prvky žánru sociálního filmu, svěžích formálních chuťovek, nezapomenutelných scén, vtipných hlášek a mluvících pavouků. Film získal hlavní cenu poroty v sekci Světový film na letošním Sundance. Více zde.

Případ Tesla (režie: Andrey Hadjivasilev, Bulharsko, 2022, 90 min.), Golden Apple Cinema 5, 08.40 hodin a Golden Apple Cinema 3, 16.00 hodin – Mladý snaživý „vynálezce“ Tony pracuje na bezdrátovém elektrickém zařízení inspirovaném excentrickým géniem Nikolou Teslou. Tony si myslí, že se díky jeho objevu pomůže vyřešit globální energetická krize. Více zde.

CO SE HRAJE V LETNÍM KINĚ:

Buď chlap! (Česká republika, 2023, 96 min.), 21.30 hodin – Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc… Více zde.

ZAJÍMAVÉ DOPROVODNÉ AKCE:

Život je takovej:

– „Pozitivní rodičovství s nadhledem aneb co všechno můžu udělat pro to, aby moje dítě bylo šťastné a jak být zároveň šťastným rodičem?“, stan u zámku, 17.00 hodin – Přednáška o tom, že největší význam ve vztahu rodičů k dětem mají všední věci (úsměv, zájem, pozornost k dítěti, společně strávený čas…). Vystupují Vendula Pizingerová, PhDr. David Čáp, Ph.D. a Mgr. Marek Mikláš, MBA.

– Lou Fanánek Hagen, stan u zámku, 18.30 hodin – Jaké to je, když osud připraví na cestě životem těžké překážky? Hostem talk show Filipa Tellera na téma „Aktivní život s handicapem; stovky písní pro děti a škatulka punku – i to se dá!“ je hudební skladatel, textař a zpěvák Lou Fanánek Hagen.

Studio Kamarád, Univerzitní centrum U13, 9.00-18.00 hodin – Výstava studiových dekorací, scénických návrhů, kostýmů, obrazů a televizních postav z oblíbeného dětského pořadu. Výstava potrvá do 7. června.

Teplárna Zlín – Den otevřených dveří, Hlavničkovo nábřeží 650, 9.00-17.00 hodin – Užijte si den plný filmového i technického poznání a podívejte se do míst, kam se veřejnost běžně nedostane. Nutná registrace zde.

KDE SE POTKAT S HVĚZDAMI:

Festival Café, náměstí Míru, 16.00 hodin – Ojedinělé posezení ve festivalové kavárně se zajímavými hosty a tématy. Hosty Vladimíra Kroce jsou Vojtěch Vodochodský a Hana Vagnerová.

Autogramiáda, OZC Zlaté jablko, 17.00 hodin – Moderovaná autogramiáda festivalových tváří: Jan Cina, Vladimír Kratina, Tereza Ramba, Darja Pavlovičová.

Červený koberec, nádvoří Kongresového centra, 18.00 hodin – Setkání s festivalovými hvězdami: Tereza Ramba, Jan Cina, Antonie Formanová, Vojtěch Vodochodský, Jitka Schneiderová, Samuel Toman, Jessica Monteiro, Filip Červenka.

TIPY NA AKCE VE FESTIVALOVÝCH ZÓNÁCH:

Náměstí Míru:

– Zábavná chemie s Continental Barum, 14.00-19.00 hodin – Simulátor Formule Student, jízda na koloběžkách, kreslení, omalovánky, tvoření se stavebnicemi Walachia, dětský kvíz o ceny a zábavně-vzdělávací workshop Zábavná chemie.

– ZUŠKA? ZUŠKA!, 17.00-19.30 hodin – Pásmo vystoupení základních uměleckých škol Zlínského kraje.

– Budoucnost je ve vašich rukou, 14.00-19.00 hodin – ABB prostor plný inspirace a moderních technologií. Vyzkoušejte si vlastní rukou spolupráci s robotem GoFa® a nahlédněte do tajů programování s LEGO® MINDSTORMS®.

Park Komenského:

– Dům České televize, 14.00-19.00 hodin – Déčko slaví 10. narozeniny. Na programu je např. 16.00 AZ kvíz junior, 17.00 Zprávičky – workshop, 18.00 Večerníček – projekce.

– Rugby Club Zlín, 14.00-19.00 hodin – ukázka tréninku, vysvětlení hry, představení základních principů rugby.

– Český rozhlas, 14.00-19.00 hodin – Rozhlasový koutek, soutěž o DAB+ digitální rádio, Rourov, zábavné hry a kvízy a další aktivity pro malé i velké.

Sad Svobody a zlínský zámek:

– DJ Kmin, stan, 21.00 hodin

Virtuální realita, zámek, 13.00-19.00 hodin:

– VR LAND HERNA a VR BRAINZ CINEMA – Jak vypadají světy ve virtuální realitě? Výlet pod hladinu moře, možnost vyzkoušet hru od českých vývojářů BEAT SABER, zasednout do kokpitu supersportu a prohnat se po Masarykově okruhu v Brně nebo pohádkové VR filmy od předních světových producentů.
– ZOETROPIA – Interaktivní workshop, který děti hravou formou seznámí s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Pomocí technologie „Green Screen a Multi Camera“ si děti vytvoří krátké záběry, jejichž hrdiny budou děti samotné.

Festivalová ulička (u tržiště Pod Kaštany): Tančení v ulicích, 18.00-20.00 hodin – Orientální tance

KONFERENČNÍ BLOK DĚTI BEZ HRANIC¿

Konference Safer Internet Centra Česká republika, Kongresové centrum, 13.00-17.00 hodin:

Čestmír Strakatý povede rozhovor se třemi zajímavými hosty, 13.00-14.45 hodin – Hosté Jiří Burýšek (Jirka vysvětluje věci), Jiří Kubík, šéfredaktor Seznamzpravy.cz a Karel Strachota, ředitelem a zakladatelem vzdělávacího programu JSNS Člověk v tísni budou probírat témata jako nezávislá seriózní média dodržující profesní a etické standardy nebo mediální gramotnost.

Alex, 15.00-15.40 hodin – Prezentace druhého dílu výukové videohry DigiStories, která se zaměřuje na schopnost seberegulace a uvědomování si přínosů a rizik spjatých s pohybem v digitálním světě.

Dětské krizové centrum, 15.40-15.50 hodin – Představení aktivit Dětského krizového centra provozujícího Linku důvěry.

Seznam.cz a mediální vzdělávání, 15.50-16.00 hodin – Prezentace projektu Seznam se s médii, který se stal jednou z nejvýznamnějších tuzemských platforem zabývající se mediálním vzděláváním.

Úřad vlády, 16.00-16.15 hodin – Představení festivalu Czech Digital Week, jehož hlavním tématem letos bude vzdělávání a digitální gramotnost.

Česká televize – Alenka v říši gifů II, 16.15-16.30 hodin – Prezentace pokračování úspěšného populárně naučného pořadu pro děti.

Diskuse, 16.30-17.00 hodin

Kompletní filmový i doprovodný program je k dispozici na www.zlinfest.cz i ve festivalové aplikaci Zlinfest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x