Zimní Masters of Rock se blíží! Den plný metalu zakončí hvězdní Hammerfall

Foto: Masters of Rock
ZLÍN – Chladnější jednodenní varianta oblíbeného hudebního festivalu Masters of Rock rozezní zlínskou halu Datart už v sobotu 3. prosince. S pořádným metalovým nářezem se na pódiu představí kapely Hammerfall, Guano Apes, Serious Black a mnoho dalších!

O tom, že bude sobota 3. prosince nabitá skvělou muzikou a neopakovatelnou atmosférou, kterou si užijete s přáteli a zajímavými kapelami, nemůže být nejmenších pochyb! Těšit se můžete na tyto hvězdy:

HAMMERFALL

Bez ohledu na to, jak moc se vše v kultuře a ve světě mění, heavy metal se stále drží. Silně, mocně a úspěšně. A jedním z jeho hlavních a nejstálejších vlajkonošů je metalové kladivo HAMMERFALL, které metal kuje už od roku 1993. Stejně jako všichni ostatní na světě, HAMMERFALL jako kapela i jednotlivci čelili oné velké výzvě, jakou byla globální pandemie koronaviru. Jejich turné se předčasně zastavila a všichni byli nuceni k domácímu „vězení“. Vůdce kapely Oscar Dronjak zahájil v té době proces psaní písní, ze kterého se nakonec vyklubalo už 12. studiové album „Hammer Of Dawn“ (2022). Kapela se semkla ještě těsněji než kdy předtím a vydala toto vynikající album, které fanoušci po celém světě vyzdvihují jako jedno z nejlepších letošního roku a jako úplně nejlepší, které kapela dosud vydala!

GUANO APES

To je hvězda, bez které si nelze představit konec 90. let. Jejich muzika zněla všude a doslova otřásla celým světem. Přesto, že se kapela nakrátko rozpadla, je nyní zpět a vše se vrátilo do starých kolejí. GUANO APES jsou plni síly a energie, uvolněnější a popovější, ale jsou to stále oni, kapela, která dokáže rozhýbat úplně každého. Kapela je po dlouhé pauze hladová po živých show, šťastná, že je zpět a nejspokojenější mezi svými fanoušky.

Chris BAY

Je vůbec nutné něco dodávat? Oblíbený, sympatický a neuvěřitelně aktivní frontman metalových FREEDOM CALL přijede do Zlína tentokrát sólo, jen se svou kytarou, úsměvem, sólo tvorbou a chytlavou, dynamickou one-man show! „Trvale píšu písně a neustále pracuji na nápadech ve studiu. Proto jsem za ta léta nashromáždil spoustu skladeb, které Freedom Call zkrátka nevyhovují, ale jsou příliš dobré na to, aby se na ně v mém archivu jen prášilo,“ vysvětluje Chris. Řešení je jasné – sólo alba a sólo show! Chris svým vlastním, nezaměnitelným způsobem prezentuje muziku, která ho inspirovala od samého počátku jeho kariéry.

SERIOUS BLACK

Turné melodic power-metalových SERIOUS BLACK znemožnila pandemie koronaviru, nicméně se ho podařilo přeplánovat, a tak se na tuto bandu s jejich aktuálním albem „Vengeance is Mine“ můžete těšit ve Zlíně. Kapela v posledních letech prošla několika personálními změnami. V květnu 2018 se ke kapele připojil Ramy Ali jako stálý bubeník poté, co odešel Alex Holzwarth. V roce 2021 došlo k další změně v sestavě. Poté, co Urban Breed po jistých neshodách před začátkem nahrávání kapelu opustil, bylo nové album „Vengeance is Mine“ nahráno se srbským zpěvákem Nikolou Mijicem a s Bobem Katsionisem ve vlastním studiu Serious Black.

DALRIADA

Tato maďarská folk-metalová kapela má proklatě nízko položené kytary, užívá si hraní na lidové nástroje a nadšeně představuje své nejúspěšnější hity s velkými sbory až po epické bitevní písně s texty o maďarských legendách, mytologii a historii. Bude to velmi pěkný, zajímavý a po všech směrech nevšední hudební zážitek.

SEVEN THORNS

SEVEN THORNS napsali novou kapitolu svého života vydáním třetího alba „Symphony of Shadows“. Zvuk zde okořenili těžšími, temnějšími vlivy, přičemž stále využívají své původní kořeny v neoklasicistním a klasickém Power Metalu v duchu Helloween a Stratovarius. Výsledkem jsou silné, chytlavé melodie, špičkové technické muzikantství a masivní, temný a bohatý zvuk.

MAGICAL HEART

Německá melodic-rocková kapela MAGICAL HEART se svým prvním albem „Another Wonderland“ opravdu vytáhla a ukázala, že ostrý melodický rock může být velmi rozmanitý a nadčasový. Zejména naživo kapela přesvědčuje autentickou, vybroušenou a mistrně zahranou radostí z živého hraní a bere celé publikum s sebou na svou cestu po „Wonderlandu“.

FORTRESS UNDER SIEGE

Kapela vznikla už v roce 1992, po rozpadu tradiční heavymetalové kapely GLADIATORS. Nicméně začátky nebyly lehké, v kapele se vystřídalo mnoho hudebníků, nakrátko se i rozpadli a dali zase dohromady, ale nejdůležitější je, že kapela stále tvoří. Jejich debutové EP „Fortress Under Siege“ je dodnes považováno za jedno z nejlepších progresivních power metalových nahrávek kapely z Řecka. V roce 2020 vydali dosud své nejtvrdší album „Atlantis“, které je velmi vysoce hodnoceno jak hudebními kritiky, tak fanoušky a jejich lyrické power-prog metalové dobrodružství pokračuje, protože další deska je ve fázi dokončování a vyjít by měla ještě letos a kapela ji představí právě na zimních Masters of Rock!

OYD

Myšlenka vytvořit kapelu se zrodila v Řecku počátkem roku 2012. Po několika změnách v sestavě se kapela ustálila v roce 2016 s cílem kombinovat různé styly se silnými vlivy metalu, punku, grunge a rocku. V roce 2019 vydali své druhé album „Indigo“ a až nyní přichází možnost představit ho světu live, takže i ve Zlíně na zimních Masters!

PROGRAM FESTIVALU:

11:00 otevření haly

12:30 – 13:15 OYD

13:35 – 14:25 Fortress Under Siege

14:45 – 15:45 Magical Heart

16:05 – 17:05 Seven Thorns

17:30 – 18:30 Dalriada

18:55 – 19:55 Serious Black

20:20 – 21:30 Chris BAY

21:55 – 23:15 GUANO APES

23:40 – 01:00 HAMMERFALL

Vstupenky jsou k dostání zde: https://www.mastersofrock.cz/cs/koncerty/2022-MASTERS-OF-ROCK-WINTER a v sítích Ticketportal či Ticketmaster.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x