Zimní sezónu ve Velkých Karlovicích uzavře Maškarní (ne)lyžovačka

Foto: Resort Valachy
VELKÉ KARLOVICE – Lyžařská sezóna v Beskydech kvůli teplému počasí ve většině ski areálů už skončila. V Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích ji symbolicky uzavřou tuto sobotu 9. března tradičním karnevalem pro děti.

Provoz vleku na naší sjezdovce Horal jsme sice museli ukončit už v závěru února, nechceme ale děti ochudit o jejich tradiční a oblíbenou akci k ukončení sezóny – Maškarní lyžovačku. Letos jsme ji přejmenovali na Maškarní (ne)lyžovačku a upravili její program s ohledem na aktuální situaci. Lyžování a zábavu na sněhu nahradíme aktivitami na terase hotelu Horal. Pro děti máme připravené hry a soutěž o nejlepší masky. Všichni si taky mohou naposledy zařádit na zbytcích sněhu, které nám na svahu ještě zůstaly. Na sáňky či boby se ještě sníh najde,“ láká šéf Lyžařské školy Razulák Jakub Neubauer.

Registrace účastníků do Maškarní (ne)lyžovačky je v sobotu 9. března od 9 do 10 hodin na terase hotelu Horal na vrcholu sjezdovky Horal. Program s hrami a soutěží o nejlepší masky začne v 10 hodin. Občerstvit se návštěvníci mohou ve Valašské hospůdce hotelu Horalu, kde kuchaři chystají na tento den rodinné menu. Při příznivém počasí bude občerstvení i na terase.

Lyžařská sezóna byla letos kvůli teplému počasí extrémně krátká. Přestože v jiných letech se touto dobou ještě lyžovalo, teď už měníme lyže za turistické boty a kola. Návštěvníci si mohou začít užívat krásné jarní výlety do přírody. V současné době už jsou schůdné dvě naše dětské trasy – Kulíškova naučná stezka u Horalu a Stezka valašských strašidýlek nad hotelem Lanterna, během března je budeme ještě postupně vylepšovat. Našim ubytovaným hostům na procházky půjčujeme hole nordic walking, v druhé polovině března plánujeme otevřít půjčovnu elektrokol. Chystáme také pestrý program na Velikonoce, návštěvníci se mohou těšit na ukázky lidových tradic, kurzy pečení mazanců a frgálů, posezení u cimbálu a další aktivity,“ dodal Jakub Neubauer.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x