Zimní údržbu v Kloboukách komplikují auta zaparkovaná v ulicích města

Častý obrázek z ulic při zimní údržbě (Foto: Valašskokloboucké služby)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Aktuální ráz počasí přinesl do Valašských Klobouk první výraznější sněhovou pokrývku a do ulic vyjela technika zimní údržby. Práci zaměstnanců Valašskoklobouckých služeb ale komplikují auta zaparkovaná v ulicích města, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Technika zimní údržby pracuje podle pasportu, který stanovuje prioritu odklízení sněhu z místních komunikací a chodníků v jednotlivých lokalitách. Při průjezdu městem však techniku často blokují vozidla, která nechávají majitelé odstavená přímo na ulici. Nejen že tak porušují zákon o provozu na pozemních komunikacích, ale také komplikují provedení zimní údržby a v některých místech úklidu přímo brání.

„Prosíme obyvatele, aby z důvodu zajištění řádné zimní údržby parkovali vozidla ve svých dvorech či vjezdech a nenechávali je odstavená na ulicích. Zúžené průjezdy nám takto v posledních hodinách zkomplikovaly odklizení sněhu například na Sychrově nebo v místních částech. Přeparkováním aut lidé přispějí k plynulému a rychlejšímu odklízení sněhu,“ uvedl Roman Petrůj, jednatel Valašskoklobouckých služeb a poděkoval obyvatelům za spolupráci.

Podle pravidel silničního provozu je nutné dbát na to, aby byla při parkování na obousměrné komunikaci zachována šíře vozovky nejméně šest metrů, na jednosměrné pak tři metry. Při odklízení sněhu ovšem pracuje traktor s třímetrovým sněžným pluhem, a tak je manipulace kolem aut značně obtížná.

Ve Valašských Kloboukách se v zimě udržuje více než 23 kilometrů místních komunikací a téměř 13 kilometrů chodníků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x