Zimní „úlet“ tropického papouška: návštěva magistrátu, útulek a pak hurá zpátky domů!

Foto: Městská policie Zlín
ZLÍN – Úsměvná zpráva přišla od strážníků městské policie, kteří 20. ledna řešili kuriózní případ. Jeho hlavním aktérem byl tropický papoušek, kterého našli před několika dny na zlínském magistrátě. Výletník následně putoval do útulku, odkud si ho zanedlouho vyzvedla jeho šťastná majitelka.

Mezi úkoly zlínské městské policie patří také pravidelné kontroly objektů, které využívá Magistrát města Zlína. A právě během jedné nedávné kontroly přijali strážníci neobvyklé oznámení. „Otevřené okno jedné z kanceláří totiž přivítal okřídlený živočich s krásným barevným peřím, který zde vyhledal útočiště před chladem,“ přiblížil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Ostatně není divu, protože pyrura zelenolící, jak strážníci později druh papouška identifikovali, je druh exotického opeřence, který se vyskytuje v tropických lesích Jižní Ameriky. Odborník by jistě doplnil, že žije zejména v Bolívii, v brazilském regionu Mato Grosso, severozápadní Argentině a v západním Paraguay. U nás je tento druh papouška hojně zastoupen v zájmových chovech.

Hlídka Městské policie Zlín mladého samečka od úřednic převzala a převezla do zlínského útulku pro zvířata v nouzi,“ pokračoval Pavel Janík.

Vynikající zprávou je, že poté, co útulek zveřejnil informaci o jeho nálezu, se přihlásila majitelka, která si jej vzápětí vyzvedla. „Zimní výlet tropického papouška nad zasněženým Zlínem se tak obešel bez negativních následků,“ uzavřel Pavel Janík příběh, který měl tentokrát šťastný konec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x