Zisk krajských nemocnic loni přesáhl 100 milionů korun

Ilustrační foto (Foto: Nemocnice Zlínského kraje)
ZLÍNSKÝ KRAJ – S hospodařením nemocnic Zlínského kraje za loňský rok byli na svém pondělním zasedání seznámení krajští zastupitelé. Vyplývá z něj, že k 31. prosinci 2019 dosáhly čtyři nemocnice vlastněné Zlínským krajem celkového kladného výsledku ve výši 102,280 milionu korun a jejich celkový čistý obrat činil 5,804 miliardy korun, serveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„K 31. prosinci 2019 hospodařila Kroměřížská nemocnice se ziskem 27,785 milionu korun, Uherskohradišťská nemocnice 44,987 milionu a Vsetínská nemocnice 17,397 milionu korun. Ve zlepšeném hospodaření pokračovala Krajská nemocnice T. Bati, která dosáhla zisku 12,111 milionu korun,“ upřesnil hejtman Jiří Čunek, zodpovědný za oblast krajského zdravotnictví s tím, že všechny nemocnice, kromě uherskohradišťské použijí zisk k dorovnání ztráty z minulých let.

„Tato čísla jsou však zatím pouze předběžná, neprošla konečnou účetní uzávěrkou a mohou tak ještě doznat změn,“ dodal Karol Muránsky, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x