Zítra začíná celonárodní sbírka potravin. Ve kterých obchodech se můžete zapojit?

Foto: sbirkapotravin.cz
ZLÍN – V sobotu 22. dubna se po celé České republice uskuteční další kolo sbírky potravin. Nejvíce žádané jsou zejména základní trvanlivé potraviny a drogistické zboží.

Ve Zlíně se do pomoci s organizací potravinové sbírky zapojí také pracovníci Odboru sociálních věcí Magistrátu města Zlín, kteří budou na dárce čekat v prodejně Billa v CENTRO Zlín v Malenovicích od 8 do 18 hodin.

Potraviny ze sbírky budou předány lidem bez domova, zejména ale osamělým rodičům samoživitelům a rodinám v krizi,“ sdělil náměstek primátora města Zlína pro oblast sociálních věcí Vojtěch Volf.

V potravinových bankách je stále nedostatek základních trvanlivých potravin a drogistického sortimentu. Dobrou volbou k nákupu do sbírky jsou například konzervy, dětské výživy, polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr apod. Ze základní drogerie pak například dětské pleny, čistící ubrousky, tekuté mýdlo, šampon, dětské zubní pasty a kartáčky, toaletní papír, prostředky na mytí nádobí, prací prostředky a další.

Předem děkujeme všem občanům, kteří se do sbírky zapojí a podpoří naše sociálně slabší občany a rodiny s dětmi,“ vzkázal Vojtěch Volf.

Do celonárodní Sbírky potravin jsou zapojené vybrané prodejny obchodních řetězců: Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, PENNY, ROSSMANN, Tesco a online obchody Košík.cz, Rohlík.cz a iTesco.

V roce 2022 pomohly potravinové banky více než 300 000 potřebným prostřednictvím 1368 neziskových organizací. Cesta darovaných potravin je krátká. Darující tak pomáhá přímo ve svém regionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x