Živnostnicí roku 2021 ve Zlínském kraji je Eva Klabalová

Živnostnicí roku 2021 ve Zlínském kraji je Eva Klabalová. Foto: TVS
ZLÍN - Ve středu 20. října se v Hotelu Baltaci předávala ocenění pro firmy a živnostníky roku 2021 ve Zlínském kraji. IBM Firma roku 2021 Zlínského kraje se jmenuje SATTURN HOLEŠOV a titul MONETA Živnostník roku 2021 Zlínského kraje získala Eva Klabalová.

Boty se jí staly osudem. Už jako malá se pohybovala ve světě obuvi, její babička i dědeček pracovali v Baťových závodech. Ona však v dětství touhu vydat se tímto směrem neměla. Když se ale rozhodovala, kam vy střední školu, přece jen si zvolila Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti a obor Design obuvi. Ve studiu pokračovala dál na Universitě Tomáše Bati. Magisterské studium zakončila v Holandsku a 10 let pracovala ve velkých zahraničních obuvnických firmách v Americe a Asii.

Založila vlastní značku Kave Footwear v roce 2015. Boty jsou specifické svými barevnými podrážkami, tradiční výrobou, nízkou ekologickou zátěží, lokálností a originalitou, jelikož každý model se vyrobí jen ve 100 kusech. Pak už nikdy žádný není stejný. Jejím cílem je vyrábět udržitelné produkty s minimálním dopadem na životní prostředí a minimalizací uhlíkové stopy.

Měla jsem v továrně štěstí na skvělé lidi, kteří mi velmi pomohli. Výsledkem jsou tenisky vyráběné lokálně ve Zlíně, s pomocí existujícího strojního vybavení, ze zbytkových a odpadních materiálů,“ říká vítězná živnostnice Eva Klabalová.

MONETA Živnostník roku 2021 Zlínského kraje:

1. Eva Klabalová – obuvnictví (Holešov)

2. Radim Míča – design a výroba oblečení (Valašské Klobouky)

3. Marcela Hrubošová – vzdělávání dětí a dospělých v oblasti financí a podnikání (Staré Město)

MONETA Živnostník roku Srdcař 2021 Zlínského kraje:

Jaroslav Stržínek – montáž doplňků do osobních, dodávkových vozidel a traktorů (Vsetín)

Vítězná firma SATTURN HOLEŠOV působí zejména v oboru elektronických komunikací a informačních technologií ve spojení s projekty v oblasti ochrany životního prostředí, které kladou důraz na zadržování vody v krajině a snižování znečištění vod povrchových i podzemních nekontrolovaným vypouštěním odpadních vod z bodových zdrojů. V oblasti elektroinstalací je ověřeným dodavatelem veřejného osvětlení a fotovoltaických systémů. Rodinný podnik působí na českém trhu již od roku 1992.

 „Hnacím motorem jsou pro nás od prvopočátku naše vize, které se nám úspěšně krok za krokem daří překlápět do reality,“ říká jednatel společnosti Jaromír Tomšů.

IBM Firma roku 2021 Zlínského kraje:

1. SATTURN HOLEŠOV spol. s r.o. – elektronické komunikace a informační technologie ve spojení s projekty v oblasti ochrany životního prostředí (Holešov)

2. REMERX s.r.o. – výroba ráfků (Lipová)

3. Walmag Magnetics s.r.o. – vývoj a výroba magnetických systémů určených k manipulaci při obrábění (Kroměříž)

Všem úspěšným podnikatelům a živnostníkům gratulujeme.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x