Zlatý střevíček převezme na Zlín Film Festivalu Eliška Balzerová

Ilustrační foto (Foto: Zlín Film Festival)
ZLÍN - Zlatý střevíček udělí letos organizátoři Zlín Film Festivalu české divadelní a televizní herečce Elišce Balzerové. Cenu převezme ve čtvrtek 10. září na závěrečném ceremoniálu jubilejního 60. ročníku festivalu, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Eliška Balzerová patří mezi nejobsazovanější české herečky, úspěšně dabuje, zahrála si v řadě televizních seriálů a filmů, populární se stala díky legendárnímu seriálu Nemocnice na kraji města a zapsala se do paměti diváků také nezapomenutelnou rolí v komedii století S tebou mě baví svět. Je také nositelkou prestižní filmové ceny Český lev za nejlepší ženský herecký výkon ve snímku Ženy v pokušení. To je jen část bohatého výčtu filmové práce, kterou za sebou Eliška Balzerová má. Herecký výkon ve filmech a seriálech je však jen jedním z důvodů, proč se organizátoři Zlín Film Festivalu rozhodli ocenit její práci.

„Eliška Balzerová ztvárnila desítky kvalitních a rozmanitých rolí v divadle, ve filmu i v televizi, spoluzakládala a později šéfovala Divadlu na Fidlovačce. Je nám proto nesmírnou ctí, že tato elegantní dáma, která má navíc blízký vztah k našemu regionu, převezme ocenění a vstoupí tak do naší festivalové síně slávy,“ komentovala umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová.

Eliška Balzerová se při ceremoniálu k ukončení 60. ročníku Zlín Film Festivalu stane již čtyřiadvacátým držitelem tohoto čestného ocenění. „Ze zprávy o ocenění jsem měla velkou radost. Na filmovém festivalu ve Zlíně jsem byla mnohokrát a vždycky to bylo moc příjemné. Navíc se koná v mém rodném kraji. Těším se do Zlína už teď,“ vzkázala Eliška Balzerová, která pochází z nedalekého Vsetína.

Tradice ceny, kterou si ze Zlína oblíbená česká herečka odveze, sahá do roku 1997, kdy se prvním držitelem stal zlínský režisér hraných filmů pro děti a mládež Josef Pinkava. Loni toto ocenění převzal zpěvák Karel Gott.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x