Zlatý střevíček si z letošního Zlín Film Festivalu odnese Zlata Adamovská a Pavel Nový

Foto: ZFF
ZLÍN – Organizátoři 63. Zlín Film Festivalu odtajnili jména dvou herců, kterým bude v průběhu festivalového týdne uděleno ocenění Zlatý střevíček. Cenu za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež si letos převezme Zlata Adamovská a Pavel Nový.

Letošní festival oficiálně zahájí 1. června světová premiéra rodinného česko-slovensko-maďarského snímku Tonda, Slávka a kouzelné světlo. Jedné z animovaných postaviček animovaného filmu propůjčil svůj hlas právě herec Pavel Nový, který z rukou ředitele festivalu převezme ocenění Zlatý střevíček.

Cítím se poctěn, tudíž potěšení je na mé straně,“ reagoval na zprávu o ocenění Pavel Nový a dodal, že s tvorbou pro děti rozhodně ještě neskončil. „Konec konců, měl bych toto léto točit další film pro děti, ve kterém budu ze začátku tajemnou postavou,“ prozradil oblíbený herec.

Druhý Zlatý střevíček převezme v samém závěru festivalu herečka a představitelka filmových a televizních rolí Zlata Adamovská, která si zahrála i v řadě filmů pro mládež i pohádkách, jako je Princ a Večernice, Peklo s princeznou, O vánoční hvězdě, Korunní princ a dalších.

Na rozhodnutí organizátorů reagovala Zlata Adamovská s lehkými rozpaky. „Nejsem si jistá, jestli
si takové ocenění zasloužím. Ale zároveň jsem byla samozřejmě potěšena, že to bude právě
na tolik oblíbeném festivalu ve Zlíně,“
usmívala se sympatická herečka.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x