Zlín chce dokončit rekonstrukci podchodu

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN - Město Zlín znovu obnovilo jednání s majiteli zanedbaných prodejen v podchodu na náměstí Práce. Jejich výkup by umožnil sjednotit vzhled podchodu do jednotného vizuálního stylu, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Tato jednání se uskutečnila i v roce 2014, ovšem neúspěšně. Cíl obnoveného jednání je stejný – dokončení celkové rekonstrukce prostoru podchodu.

„Aktuální situace je taková, že se nám již podařilo jednu prodejnu vykoupit. Koupě druhé prodejny byla schválena zastupitelstvem a jsme před podpisem kupní smlouvy. Výkup třetího stánku již máme rozjednaný. Vedeme jednání i se zbývajícími majiteli stánků, pokud se dohodneme, rádi bychom vykoupili všechny stánkové sestavy v podchodu a dokončili již před lety započatou rekonstrukci. Zároveň chceme uspořádat ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati designérskou soutěž na výtvarné řešení betonové stěny naproti prodejnám a celkové jeho oživení. Myslím, že by to veřejnost uvítala a s tímto řešením souhlasí i architekt,“ uvedl aktuální stav jednání náměstek primátora pro majetek a rozvojové plochy Pavel Brada.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x