Zlin.cz má k dispozici celkem 24 on-line webkamer. Vánoční atmosféru přiblíží také dvě webky v kostelech

Kostel sv. Jakuba Staršího ve Vlčnově. Foto: vlcnov.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zajímá vás, co se právě teď děje v různých místech Zlínského kraje? Kde svítí slunce, kde napadl sníh, jaká kde panuje dopravní situace nebo kolik se kde právě v tomto okamžiku nachází lidí? To všechno se díky pár kliknutím dozvíte na portále zlin.cz!

Na portále zlin.cz je v současné době k dispozici celkem 24 on-line webkamer ze 14 měst Zlínského kraje, díky kterým můžete nepřetržitě sledovat, co se právě děje v jednotlivých místech, aniž byste museli opustit teplo domova.

Aktuální dění můžete sledovat na několika místech Zlína, kde má společnost Avonet nainstalováno celkem pět webových kamer. Konkrétně se jedná o náměstí Míru, náměstí Práce, ulici Osvoboditelů, ulici Kvítkovou a areál Svitu. Další tři kamery snímají nepřetržitě Luhačovice, dvě kamery monitorují situaci v Kroměříži, ve Vsetíně, v Uherském Brodě a v Bojkovicích. Po jedné kameře mají také v Uherském Hradišti, Holešově, Vizovicích, Vlčnově, Hluku a Pozlovicích.

Největší novinkou je webkamera ve Fryštáku, která byla nainstalována teprve před několika dny. Díky ní můžete 24 hodin denně sledovat dění na náměstí Míru.

Velkou oblíbenost si během koronavirové pandemie získaly on-line přenosy z kostelů, díky kterým mohou věřící sledovat bohoslužby z bezpečí domova. Někde kamery fungovaly už během první vlny pandemie jako například v kostele Svaté Rodiny v Luhačovicích. Ten byl dokonce jedním z prvních, který touto technologií disponoval.

Už více než rok můžete sledovat bohoslužby také prostřednictvím kamery v kostele sv. Jakuba Staršího ve Vlčnově. Nejen místní věřící si tuto moderní vymoženost velice pochvalují. „Samozřejmě, že kameru místní přivítali. V době, kdy byl počet věřících na mších omezen, byli rádi, že se mohli alespoň tímto způsobem do kostela podívat a sledovat bohoslužby,“ konstatoval farář vlčnovského kostela Hubert Wójcik.

Nejen věřící tuto možnost zcela jistě využijí i teď v době adventu a o Vánocích, aby nasáli neopakovatelnou vánoční atmosféru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x