Zlín doplatil na neproměněné šance. S Jabloncem vybojoval aspoň remízu

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) hráli doma s Jabloncem nerozhodně 2:2. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN - Fotbalistům Zlína se na rozdíl od krajského rivala ze Slovácka nedaří a po čtyřech kolech jsou poslední. Ševci v neděli doma remizovali s Jabloncem 2:2, když dvakrát dotahovali náskok hostů.

Zlínští fotbalisté byli od samého začátku utkání aktivní a během prvních dvaceti minut si vytvořili hned několik šancí. Nikdo ze Ševců ale nedokázal zamířit mezi tři tyče a neproměněné šance se domácím vymstily.


Ve 21. minutě zahrávali hosté standardku z přibližně dvaceti metrů. K míči se postavil Matěj Polidar, opřel se do balonu a pověsil ho přímo do horního růžku zlínské brány. Rakovan se proti perfektně umístěné střele natahoval marně. Jablonec se tak ujel vedení 1:0.

Ve 30. minutě měl zlínský Jawo další příležitost, ale ve vyložené tutovce trefil jen nohy připraveného Hanuše. Pak už se ale Zlínští konečně mohli radovat. Vakho poslal ze strany krásný centr před bránu, do něj se hlavou vložil nabíhající Jawo, který uklidil balon k tyči jablonecké brány. Stav zápasu byl tak srovnán na 1:1.

Druhá půle začala z obou stran opatrněji a na vážnější šanci diváci dlouho čekali. Ta přišla až v 62. minutě, a to po chybě ve zlínské obraně. Chramosta vystihl rozehrávku, ujal se míče, který poslal na zadní tyč, kde našel Václava Sejka a ten hlavou umístil míč za záda Rakovana. Jablonec šel do vedení 2:1.

Po neúspěšných pokusech na obou stranách se po rohu opět prosadili domácí. Samotný roh se zlínským fotbalistům sice nepovedl, ale akce pokračovala. Bartošák zpoza vápna nacentroval před bránu, tam si na míč vyskočil Jakub Kolář a umístil míč parádně pod břevno. Stav byl opět srovnaný.

V posledních deseti minutách si hráči na obou stranách vypracovali ještě několik šancí, ale po závěrečném hvizdu se nakonec rozešli smírně 2:2.

„Cítíme, že jsme měli dost příležitostí vstřelit dost branek k tomu, aby tři body zůstaly doma. Bohužel jsme dvakrát museli dotahovat, kdy Jablonec byl efektivní. I v závěru jsme měli možnost to dvakrát otočit na naši stranu, ale na gól jsme se moc nadřeli a kdybychom proměnili aspoň 50 procent šancí, tak bychom vyhráli,“ má jasno kouč týmu FC TRINITY Jan Jelínek.

FC Trinity Zlín – FK Jablonec 2:2 (1:1)

Branky: 33. Jawo, 70. Kolář – 21. Polidar, 62. Sejk. Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Dobrovolný – Proske (video). ŽK: Cedidla, Vukadinovič – Houska, Horejš (trenér), Kratochvíl. ČK: 90.+7 Didiba (Zlín). Diváci: 2411.

Zlín: Rakovan – Cedidla (63. Reiter), Kolář, Procházka, Bartošák (77. Vukadinovič) – Didiba – Fillo (77. Dramé), Hrubý, Janetzký (84. Hlinka), Čanturišvili – Jawo. Trenér: Jelínek.

Jablonec: Hanuš – Kubista, Hübschman, Heidenreich, Polidar – Považanec – Šulc (81. Malínský), Kratochvíl, Houska (56. Chramosta), Jovovič (56. Krob) – Sejk (90. Martinec). Trenér: Horejš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x