Zlín dvěma góly Poznara zdolal Karvinou, Jurečka vystřelil Slovácku bod

Kapitán fotbalistů Zlína Tomáš Poznar (vlevo) slaví první branku do sítě Karviné. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Dvě trefy kapitána Tomáše Poznara na začátku obou poločasů rozhodly. Fotbalisté Zlína zvítězili v 18. kole FORTUNA:LIGY nad poslední Karvinou 2:1 a vylepšili si svoji pozici v tabulce. Ševci děkovali i brankáři Rakovanovi, který na konci první půle zneškodnil soupeři pokutový kop. Slezanům k bodům nestačila ani rána ex-zlínského Lukáše Bartošáka. V divokém závěru byl ještě vyloučen karvinský stoper Eduardo Santos.

To však ševci neřešili. Po čtyřech zápasech zase slavili. „Utkání se mi výsledkově hodnotí dobře. Získali jsme tři důležité body v nervózním utkání, které nepřineslo velkolepou podívanou hlavně v první půli, kdy se přeléval balon z jedné strany na druhou. Podržel nás Rakovan při penaltě. Kdyby šla Karviná do vedení, bylo by těžké to otáčet. Druhá půle byla dobrá, šli jsme za druhým gólem a dali jsme ho. V závěru Karviná zjednodušila hru, nakopávala míče, byl to boj. Ubojovali jsme to a jsem za tři body strašně rád,“ prohlásil trenér Fastavu Jan Jelínek.

Naproti tomu Karvinští v nejvyšší soutěži nevyhráli už 19 utkání po sobě a jako jediní v této ligové sezoně ještě naplno nebodovali. V tabulce jsou nadále poslední. „Dnes jsme se porazili sami. Za stavu 1:1 jsme si vytvořili převahu, měli jsme soupeře dorazit, ale to se nestalo. Zápas se nám po změně stran a neproměněné penaltě vymkl z rukou, bylo tam více problémů. Neuhráli jsme balon ve středu hřiště, domácí byli lepší, na rozdíl od nás zvládli krizové situace. Dvakrát se proti nám prosadil Poznar. Kdyby ho Zlín neměl, dostal by se do stejných problémů jak my,“ míní kouč poražených Bohumil Páník, jemuž návrat do Zlína, kde slavil největší úspěchy kariér, nevyšel.

Fotbalisté Slovácka po dvou porážkách získali v lize alespoň bod, když na hřišti Mladé Boleslavi remizovali s domácím Hradcem Králové 2:2. Hosty poslal do vedení v 36. minutě Václav Jurečka, po hodině hry však tým z Uherského Hradiště přišel o vyloučeného Petra Reinberka a nováček soutěže stav otočil. Nejprve se po dorážce neproměněného pokutového kopu trefil Adam Vlkanova a v 81. minutě se prosadil z další penalty Jakub Rada. Bod Slovácku zachránil sedm minut před koncem opět Jurečka, který se s devíti brankami dotáhl k čelu tabulky ligových střelců.

„Vzhledem k našemu vedení jsme měli utkání dohrát a vyhrát. Na druhou stranu, když to soupeř otočil, je člověk rád alespoň za to, že se nám podařilo v deseti hráčích vyrovnat,“ uvedl trenér Slovácka Martin Svědík.

Zápas hodnotil se míšenými pocity. „Z hlediska naší defenzivy to byl zápas rozdílných poločasů. V první půli jsme velice dobře bránili a Hradec eliminovali. V ofenzivě jsme se ale nemohli zprvu prosadit a byli jsme slabí v odraženým míčích. To se ale po patnácti minutách změnilo. Vytvořili jsme si šance a dostali se do vedení. Ve druhé půli jsme ale nepochopitelně pustili Hradec do brejkových příležitostí, ze kterých vznikla třeba penalta. Naše defenzivní práce se mi vůbec nelíbila. Ztráceli jsme na prostředku balony a de facto jsme soupeři vytvářeli šance sami. Hradec duel bohužel otočil ze dvou pokutových kopů, takže si cením, že jsme na to ještě zareagovali a vytěžili alespoň bod,“ dodal Svědík.

Jeho tým zakončí podzim v sobotu doma proti Jablonci. Zlín se na závěr roku představí v Olomouci.

FORTUNA:LIGA, 18. kolo –

Fastav Zlín – MFK Karviná 2:1 (1:1)

Branky: 9. a 50. Poznar – 28. Bartošák. Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Dresler – Ondráš (video). ŽK: Procházka, Poznar, Rakovan, Fillo – Santos, Šindelář, Túlio. ČK: 90.+3 Santos (Karviná). Diváci: 512 (omezený počet).

Zlín: Rakovan – Fantiš (82. Nečas), Simerský, Vraštil, Procházka – Conde – Reiter (76. Fillo), Hrubý (20. Hlinka), Tkáč, Čanturišvili – Poznar. Trenér: Jelínek.

Karviná: Ciupa – Křapka (73. Mikuš), Santos, Šindelář, Šehič – Qose (56. Nešický), Túlio (73. Stropek) – Čmelík (46. Sinjavskij), Papadopulos, Bartošák – Svoboda (56. Durosinmi). Trenér: Páník.

FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 2:2 (0:1)

Branky: 63. Vlkanova, 81. Rada z pen. – 36. a 83. Jurečka. Rozhodčí: Franěk – Kubr, Pfeifer – Adámková (video). ŽK: Vašulín – Kalabiška, Svědík (trenér). ČK: 61. Reinberk (Slovácko). Diváci: omezený počet.

Hradec: Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Kodeš (63. Rada), Soukeník, Novotný – Prekop, Vašulín, Vlkanova. Trenér: Koubek.

Slovácko: Ngyuen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík – Petržela (73. Cicilia), Sadílek (74. Navrátil), Holzer (66. Tomič) – Jurečka (90.+2 Kohút). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x