Zlín Film Festival chystá na neděli bohatý program, nebude chybět ani aukce klapek

Foto: Zlinfest.cz
ZLÍN - Zlín Film Festival i v neděli 6. září nabídne spoustu zábavy. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Festivalová neděle tradičně patří dražbě umělecky ztvárněných klapek, jejíž výtěžek pak podpoří tvorbu mladých filmařů. Premiéru bude mít český animovaný snímek Mlsné medvědí příběhy. Program na náměstí Míru obstará Den se ŠKODA AUTO, sekce 2020: Návrat do budoucnosti nabídne další zajímavé přednášky, v parku Komenského se představí Hnutí speciálních olympiád a ve Zlatém jablku se uskuteční hned dvě autogramiády. Pokračuje i program pro filmové odborníky Zlín Industry Days 2020.

Z filmového programu doporučují organizátoři například německý snímek Tanec v srdci, který je možné zhlédnout v Golden Apple Cinema od 17.00 hodin. „Hlavní hrdinka Katya je neuvěřitelně talentovaná baletka. Podstupuje tvrdé tréninky, aby se dostala na newyorskou baletní akademii. Setkáním se skupinou pouličních tanečníků se jí však otevírá úplně nový svět,“ upřesnila Martykánová. Z české tvorby se mohou diváci těšit třeba na film Abstinent, jehož projekce je naplánována na 19.00 hodin. Jde o příběh devatenáctiletého Adama, který měl před maturitou a chystal se na vysokou školu. Jenže jeho slabost pro alkohol vše změnila. Letní kino pak nabídne od 20.00 snímek 3Bobule.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x