Zlín hostí finále Memoriálu Vlastislava Marečka, dorazí naděje Slavie i Sparty

Stadion Letná ve Zlíně hostí finále Memoriálu Vlastislava Marečka. Foto: FC Zlín
ZLÍN - Ve středu a ve čtvrtek se ve Zlíně uskuteční finálový turnaj 16. ročníku Memoriálu Vlastislava Marečka. Do semifinále turnaje určeného pro věkové kategorie hráčů do šestnácti let postoupily mládežnické týmy Zbrojovky Brno, Slavie Praha, Sparty Praha a Teplic.

Letošní ročník turnaje se odehrál stejným systémem jako v předešlých letech. Do turnaje se v úvodu zapojilo více než třicet družstev.

Šestnáct nejlepších postoupilo do čtyř semifinálových skupin po čtyřech týmech. Vítězové jednotlivých skupin si pak zajistili postup na finálový turnaj, který se letos uskuteční ve Zlíně.

Ve středu 17. dubna se odehrají dva semifinálové duely a ve čtvrtek 18. dubna jsou pak na programu zápasy o třetí místo a následně pak finálový souboj, který hostí Letná.

Skupinu A ovládli jednoznačně fotbalisté Zbrojovky Brno, kteří ze šesti zápasů uhráli šestnáct bodů za pět výher a jednu remízu. Jediné body Zbrojovka ztratila v souboji s Dynamem České Budějovice, které paradoxně uhrálo právě tento jediný bod a ve skupině skončilo na posledním místě. Druhé skončily Pardubice (12 bodů), třetí byl Zlín (6 bodů).

Skupinu B vyhrála stoprocentně úspěšná Slavia Praha, která navíc skupinu odehrála s mimořádně aktivním skóre 35:4. Druhou příčku obsadil Baník Ostrava (7 bodů), třetí skončila Dukla Praha (6) a čtvrté Slovácko (4).

Ve skupině C se na první příčce umístila Sparta Praha. Ta nasbírala celkově 13 bodů, když během utkání ve skupině body ztratila s Plzní (porážka 0:1) a Olomoucí (1:1). Na druhém místě skupiny C skončila Olomouc (8 bodů), třetí byla Plzeň (7) a čtvrtá Opava (6).

Skupinu D ovládly Teplice. Stejně jako Slavia ve skupině B ani jednou nezaváhaly a uhrály plný počet bodů při skóre 30:9. Druhá příčka skupiny patřila Hradci Králové (9 bodů), třetí pak Jihlavě (9). Poslední skončili fotbalisté MFK Vítkovice, kteří neuhráli ani bod.

Loňským vítězem Memoriálu Vlastislava Marečka se stali fotbalisté Slavie Praha, kteří na hlavním stadionu v Teplicích přehráli poměrně jednoznačně Spartu 3:1. Třetí skončili fotbalisté Olomouce a čtvrtá příčka připadla hráčům Viktorie Plzeň.

Program finálového turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka

Středa 17. dubna 2024

  • 10:00, Fotbalový areál Vlastislava Marečka (Zlín): FK Teplice – SK Slavia Praha
  • 12:30, Fotbalový areál Vlastislava Marečka (Zlín): AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno

Čtvrtek 18. dubna 2024

  • 10:00, Fotbalový areál Vlastislava Marečka (Zlín): Zápas o 3. místo
  • 14:00, Stadion Letná (Zlín): Finále
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x