Zlín hostil českou házenkářskou reprezentaci

České házenkářky podlehly Chorvatsku 24:26. Foto: handball.cz
ZLÍN - České házenkářky se po porážce s Francií v prvním kvalifikačním utkání o postup na EURO 2022 představily ve zlínské sportovní hale proti celku Chorvatska. I když předvedly velmi dobrý výkon, vítězství se nedočkaly a soupeřkám podlehly 24:26.

Bronzové medailistky z posledního evropského šampionátu celek Chorvatska stejně jako český tým své úvodní utkání kvalifikace prohrál. V domácím prostředí podlehly házenkářky Chorvatska celku Ukrajiny. Ve Zlíně tak chtěly napravit svou reputaci. Česká reprezentace ale prvních dvacet minut byla lepším celkem.

Chorvatky byly favoritkami. Věděli jsme, co od nich můžeme očekávat, a myslím, že nás jejich hra ničím nepřekvapila,“ řekla po utkání reprezentační spojka Markéta Jeřábková. Právě ona byla v první půli k nezastavení. Do chorvatské sítě zaznamenala 8 branek a český tým deset minut před přestávkou vedl a pět branek 14:9. Jenže závěr první půle Češky nezvládly a házenkářky Chorvatska pěti brankami v řadě za sebou dokázaly srovnat skóre na 14:14.

Dvacet minut bylo dobrých a potom jsme bohužel vedli o pět gólů a nechali jsme Chorvatky vrátit se do zápasu. Poločas skončil remízou, což bylo možná pro další vývoj toho utkání rozhodující,“ uvedl trenér české reprezentace Jan Bašný.

Po přestávce český celek držel vedení do 40 minuty. Pak však Chorvatky šly do vedení, které postupně navýšily až na 4 branky. V závěru se domácí házenkářky ještě dostaly na rozdíl dvou branek, ale to bylo v jejich podání již vše. Chorvatsko porazilo českou reprezentaci 26:24 a poslalo je na poslední místo v tabulce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x