Zlín i Slovácko. Před derby do pohárových bojů. Žádné podcenění divizních týmů

Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jeden na jih, druhý na sever. Prvoligisté ze Zlína a Uherského Hradiště mají fotbalovou pohárovou středu. Ševci jedou do Lanžhota, Slovácko míří na hřiště Unie Hlubina, což je tým z moravské části Ostravy.

Ani jeden soupeř se rozhodně nedá podcenit.

„To ani náhodou, jsme si vědomi, že divizní soupeř má za sebou sérii vítězství a je na nás dobře naladěný,“ připomíná ošidnost podobných zápasů asistent zlínského trenéra Vrby Vít Vrtělka.

Soupeř Zlína mívá v zádech hodně fanoušků na svém pěkném stadionu, navíc už vyřadil v poháru jak Bzenec, tak Start Brno, v divizi je těsně druhý, vyhrál všechna čtyři utkání.

„I tak bychom měli vyhrát a postoupit,“ říká před utkáním se začátkem v 17 hodin Vrtělka.

Slovácko míří do Ostravy, kde hraje na hřišti Unie Hlubina. To je také divizní tým a je zatím rovněž v popředí tabulky, třikrát vyhrál, jednou prohrál.

Také tady je ale Slovácko favoritem a postup by mu neměl uniknout.

„Na soupeře se připravujeme stejně jako na ligové utkání, kluci uvidí i záběry z některých jeho zápasů. Hlubina již druhým rokem hraje divizi. První rok skončila těsně za postupem a letos je třetí, takže je to spíš třetiligové mužstvo, než divizní a tam nemůžeme nic podcenit, jinak to tam budeme mít těžké, ale samozřejmě na půdu divizní Hlubiny nemůžeme jet s ničím jiným, než s cílem postoupit a ukázat ten rozdíl, který mezi námi je,“ říká asistent trenéra Slovácka Jan Baránek.

Zajímavou reminiscencí může být fakt, že právě přes prvenství v poháru se oba týmy regionu dostaly do fotbalové Evropy. Slovácko jej opanovalo v roce 2022, Zlín o pět let dříve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x