Zlín je nejlepším Městem pro byznys ve Zlínském kraji

Primátor Zlína Jiří Korec. Foto: Město pro byznys
ZLÍNSKÝ KRAJ – Důkazem, že Zlín nezapře své podnikatelské kvality, je vítězství v krajském kole projektu Město pro byznys. Na stupních vítězů se umístilo také Uherské Hradiště a Rožnov pod Radhoštěm.

Podnikatelský potenciál měst a obcí hodnotí už šestnáctým rokem srovnávací výzkum Město pro byznys a to v rámci setkání Svazu měst a obcí ČR. Letošním krajským vítězem se stalo město Zlín, které exceluje v podnikatelském prostředí i přístupu veřejné správy.

Město myslí také na elektromobilitu, je zde nejvyšší počet dobíjecích stanic. Dobře také reaguje bytovou výstavbou, počet dokončených bytů v přepočtu na 1000 obyvatel i v přepočtu k meziroční změně počtu obyvatel je velmi vysoký,“ uvedl projektový ředitel projektu Město pro byznys David Pavlát.

Zlínská radnice se může pochlubit také kvalitními webovými stránkami z pohledu podnikatelů. Ti na nich naleznou v přehledné formě vše potřebné pro komunikaci s veřejnou správou a mnoho dalších pro podnikání užitečných informací.


„Zlín je město původně průmyslové, založené na obuvnictví, ale aktuálně se transformuje především na nové moderní technologie, snažíme se být kreativní. Myslím, že si zde aktuálně všechny obory podnikání přijdou na své a mají zde své kvalitní zastoupení. Hodně na rozvoji podnikatelského prostředí ve městě spolupracujeme také s Univerzitou Tomáše Bati a krajským úřadem,“ říká primátor Zlína Jiří Korec.

Stříbrné Uherské Hradiště zaznamenává v rámci regionu zejména velmi vysoký meziroční nárůst počtu obyvatel. Má zároveň nadprůměrný počet uchazečů o zaměstnání, což je pro podnikatele důležitým lákadlem. Radnici je možné pochválit také za nadprůměrný počet úředních hodin, během nichž si podnikatelé mohou vyřídit vše potřebné.

Třetí příčku obsadil Rožnov pod Radhoštěm, a to mimo jiné díky nadprůměrnému počtu firem s více než 250 zaměstnanci v přepočtu na celkové množství ekonomických subjektů nebo v kraji podprůměrnou měsíční mzdu. Rožnovská radnice se zároveň blýskla v mystery testování, které ověřuje kvalitu a včasnost odpovědí živnostenských úřadů na fiktivní podnikatelské dotazy.

Celkové pořadí měst ve Zlínském kraji:

1. Zlín

2. Uherské Hradiště

3. Rožnov pod Radhoštěm

4. Valašské Meziříčí

5. Holešov

6. Kroměříž

7. Uherský Brod

8. Vsetín

9. Bystřice pod Hostýnem

10. Vizovice

11. Valašské Klobouky

12. Otrokovice

13. Luhačovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x