Zlín loni hospodařil s přebytkem skoro 40 milionů

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN – S přebytkem skoro 40 milionů loni hospodařilo město Zlín. Příjmy byly 1,830 miliardy korun a výdaje přes 1,790 miliardy korun. Zadlužení města se loni snížilo na 362 milionů, řekl serveru Zlin.cz mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Zastupitelé Zlína schválili závěrečný účet města za loňský rok. „Celkové příjmy města Zlína za rok 2019 dosáhly 1,830 miliardy korun. V meziročním srovnání zaznamenaly růst o 67 milionů korun, a to zejména díky vyššímu příjmu ze sdílených daní,“ uvedl náměstek primátora Bedřich Landsfeld, který má na starosti ekonomiku města.

Podle něj se zadlužení snížilo z 375 na 362 milionů korun. „Při přezkoumání hospodaření statutárního města Zlína za rok 2019 nezávislou auditorskou společností HZ Brno nebyly zjištěny žádné chyby a nedostatky,“ poznamenal Melzer.

Auditor se věnoval více věcem. „Zároveň neshledal žádná rizika, která mohou mít negativní dopad na hospodaření města v budoucnosti,“ doplnila vedoucí Odboru ekonomického Magistrátu města Zlína Jana Holcová.

Mezi investiční akce, u kterých byl v roce 2019 proinvestován největší objem finančních prostředků, patří rekonstrukce uličního prostoru v ulici 2. května téměř za 41 milionů, cyklostezka Tyršovo nábřeží a ulice Výletní za 32 milionů, oprava komunikace a stezky pro cyklisty v ulici Středové za 22 milionů i rozšíření parkovacích míst a úprava komunikací v ulicích Česká, Slezská a Moravská za 21,5 milionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x