Zlín má nejlepší webové stránky v kraji

foto: Ota Hofr
ZLÍNSKÝ KRAJ – V krajském kole soutěže Zlatý erb porovnávaly své síly webové stránky všech měst s rozšířenou působností. Z třinácti soutěžících si pomyslné zlato odnesl Zlín, bronz patřil Uherskému Hradišti a třetí místo obsadily Valašské Klobouky. Vítěz následně změří své síly s nejlepšími stránkami z ostatních krajů.

„Přál bych si, aby webové stránky zůstaly hlavním a kvalitním informačním zdrojem našich měst a obcí a aby na nich občané našli veškeré informace, které potřebují,“ říká hejtman Radim Holiš.

Se svým hodnocením se připojil i krajský radní pro digitalizaci Jiří Jaroš. „Ve Zlínském kraji se digitalizaci věnujeme velmi intenzivně. Naším cílem je, aby každá obec měla zpracovanou digitální technickou mapu, zabudovány optické kabely a aby nabízela portál občana s kvalitní webovou prezentací. S digitální technickou mapu rádi pomůžeme, s optickými kabely poradíme a co se týče webových prezentací, jsme tady proto, abychom ty nejlepší pochválili a ocenili,“ řekl směrem k oceněným.

Soutěž Zlatý erb se letos uskutečnila už po pětadvacáté. Tradičně se koná dvoustupňově – tedy nejdřív v krajských kolech a potom v celostátním. Novinkou letošního ročníku ve Zlínském kraji bylo, že se jednotnou metodikou hodnotily webové stránky všech obcí s rozšířenou působností. Šlo tak o třináct stránek.

Krajská odborná porota hodnotila například kvalitu a rozsah informací, které webová stránka poskytuje. A to nejen z pohledu občana, ale taky z pohledu návštěvníka a případného investora. Zkoumaly se i nabízené elektronické služby včetně využití e-identity občana. Porota taky vyzkoušela, jak stránky fungují na různých zařízeních a jestli jsou dostupné v nejběžnějších prohlížečích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x