Zlín má svůj 3D nápis. Kde nový fotopoint najdete?

Foto: televize TVS
ZLÍN - Na náměstí Práce ve Zlíně je nově nainstalován 3D nápis „Zlín“. Tento objekt má sloužit rezidentům i návštěvníkům města jako atrakce, u které budou vznikat zajímavé fotografie propagující město Zlín.

3D nápis Zlín je umístěn pod Velkým kinem na prostranství vedle plastiky Velký Fibonacci. Zdobí jej symboly ležaté osmičky, které jsou součástí loga k 700. výročí města. Ty jsou vyobrazeny v typicky zlínských motivech, jako je cihla, tkanička do bot nebo filmový pás.

3D nápisy jsou pro návštěvníky měst velice atraktivní. Jsou umístěny ve spoustě českých i zahraničních měst nebo na jiných turisticky zajímavých místech. Chceme motivovat návštěvníky Zlína i místní, aby využili tento nový fotopoint a sdíleli s ním fotografie na sociálních sítích, a tím více rozšířili povědomí o Zlíně, coby turisticky zajímavém místě,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Nápis je sice z lehkých materiálů, ale kvůli bezpečnosti a povětrnostním podmínkám musel být pevně zakotven do země, a tak se celková cena vyšplhala na stovky tisíc. Samotná realizace nápadu se potýkala se spoustou problémů.

Jsem rád, že se to podařilo dotáhnout do konce, protože jsme měli rozpory s památkáři ohledně umístění objektu. Kromě toho probíhaly také diskuze se zástupci městské zeleně. Takže ve výsledku bylo to umisťování 3D nápisu jedno velké dobrodružství,“ usmíval se Jiří Korec.

3D logo setrvá pod Velkým kinem do konce tohoto roku a poté se přestěhuje přímo do centra města na náměstí Míru, kde bude zdobit travnatou plochu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x