Zlín nabízí startovací byty pro absolventy vysokých škol

foto: město Zlín
ZLÍN – Město dokončilo rekonstrukci bytového domu v ulici K Majáku. Teď se do něj budou moct nastěhovat noví nájemníci, kterými ale budou pouze absolventi vysokých škol. Na adrese K Majáku 5005 budou moci bydlet maximálně tři roky, kdy první dva budou platit zvýhodněné měsíční nájemné ve výši 99,90 korun za metr čtvereční.

Cílem nového projektu zlínské radnice, který je součástí podpory mladých lidí, je zvýšit počet vysokoškolsky vzdělaných odborníků.

„Zvýhodněné startovací bydlení pro mladé nám tady výrazně chybí. V budoucích letech proto plánujeme realizovat obdobné bytové možnosti ještě ve větším měřítku, a pro širší cílovou skupinu mladé generace,“ uvedl radní pro oblast bydlení Jiří Robenek.

Bytový dům K Majáku má za sebou kompletní úpravy. Prošla si jimi střecha, interiéry i fasáda. Byty 1+1 s výměrou do 40 metrů čtverečních jsou tvořené maximálně pro dva obyvatele. Každá jednotka má navíc k dispozici sklep a u domu je taky prostor pro parkování. Poblíž je zastávka MHD, brzy bude k dispozici taky stanice pro sdílená kola.

Obyvateli těchto bytů budou pouze mladí absolventi vysokých škol. A jelikož jde o startovací bydlení, zdržet se zde budou moct jen tři roky. První dva přitom budou platit nájem jen 99,90 korun za metr čtvereční. Třetím rokem se jim potom nájem zvedne na cenu, jakou by zaplatili u zrekonstruovaných dostupných bytů.

Základním kritériem pro podání přihlášky na byt je, aby absolvent dokončil vysokou školu v letošním roce. Zápis do pořadníku je navíc k dispozici už teď.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x