Zlín navštíví producent filmu Zrodila se hvězda

Zlín navštíví producent filmu Zrodila se hvězda. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN - Pokračování 61. Zlín Film Festivalu se uskuteční už za pár dní. Navštíví jej i americký producent Bill Gerber. Hlavním tématem festivalu, který se koná ve dvou částech, je letos „Literatura ve filmu“. Podzimní 2. díl Zlín Film Festivalu se uskuteční od 9. do 15. září 2021.

Zrodila se hvězda, Gran Torino, Zpátky do ringu, Příliš dlouhé zásnuby – to jsou jen některé producentské počiny Billa Gerbera. Podílel se také na snímcích Láska přes internet, L.A. – Přísně tajné, JFK, Nelítostný souboj, ale také na filmech o Harry Potterovi a řadě dalších. „Je nám velkou ctí, že tento světově uznávaný americký producent zavítá k nám na festival a osobně uvede v pátek projekci filmu Zrodila se hvězda. Aktivně se zúčastní také programu pro filmové odborníky,“ uvedl prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura. Setkání s Billem Gerberem pod názvem „Od rockenrolových snů po Oscary“ se uskuteční v sobotu 11. září od 16.30 hodin a bude věnováno jeho práci na několika nejlepších snímcích posledních třiceti let, včetně zmiňovaného filmu Zrodila se hvězda.

Dalším významným hostem, který letos navštíví zlínský festival, je herec Ivan Shvedoff, známý mimo jiné z filmů Mission: Impossible – Ghost Protocol a Most špiónů či z úspěšného seriálu Babylon Berlín. Ve Zlíně herec představí večerní zahajovací snímek festivalu Mise Asteroid.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x