Zlín obhájil prvenství ve Zlatém erbu, má nejlepší webové stránky v kraji

foto: město Zlín
ZLÍN – V krajském kole soutěže Zlatý erb, která hledá nejlepší webové stránky obcí s rozšířenou působností, vyhrál Zlín. Obhájil tak prvenství z loňského roku. Pomyslné stříbro bralo Uherské Hradiště, třetí se umístily stránky Holešova.

Webové stránky Zlína jsou znovu nejlepší v celém kraji. Potvrzují to výsledky soutěže Zlatý erb, která oceňuje nejlepší internetové stránky měst s rozšířenou působností. Krajské město obhájilo své prvenství z minulého ročníku a předehnalo Uherské Hradiště, které letos bere pomyslné stříbro. Vítěznou trojici uzavírá Holešov.

„Je velmi důležité, aby kraj i obce se svými občany aktivně komunikovaly a poskytovaly jim aktuální, přesné a jasné informace. A právě webové stránky hrají v této komunikaci podstatnou roli, protože v dnešní době už k nim má přístup prakticky každý,“ říká hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Soutěž Zlatý erb letos ohodnotila webové stránky měst už po šestadvacáté. Krajské kolo měl na starosti spolek Český zavináč za podpory Zlínského kraje. Porota potom ohodnotila všech třináct webovek zdejších obcí s rozšířenou působností. Zaměřovala se hlavně na kvalitu a rozsah poskytovaných informací, obsah webu z pohledu občana, turisty i podnikatele, nebo jeho kybernetickou bezpečnost.

Výhrou v krajském kole ale soutěž nekončí. Zlínský web teď čeká další boj o zlato v kole celostátním. To se uskuteční 13. a 14. května v Hradci Králové. Soupeřit tam bude s vítězi z ostatních krajů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x