Zlín opouští útočník Ondráček. S Berany se dohodl na ukončení spolupráce

Jiří Ondráček u Beranů končí. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Extraligový šampion se loučí se Zlínem. U Beranů nebude v příští sezoně pokračovat útočník Jiří Ondráček.

Zkušený dvaatřicetiletý hokejista se s vedením klubu dohodl na ukončení spolupráce. Důvod? Někdejší opora nemá jistou pozici v týmu, i proto se rozhodl odejít. Ani jedna ze stran však nevyloučila spolupráci v budoucnu.

„Vedení klubu děkuje Jiřímu Ondráčkovi za spolupráci v uplynulých letech pro zlínský hokej a přeje mu hodně zdaru a úspěchů v další hokejové kariéře,“ stojí v prohlášení na klubovém webu Beranů.

Ondráček odehrál v uplynulé sezoně za Zlín padesát zápasů, ve kterých zaznamenal osm kanadských bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí. Zkušený forvard nastupoval převážně ve čtvrtém útoku, jeho ice-time pobytu na ledě se postupně snižoval.

Bodově nejvydařenější sezonu měl v sezoně 2018/2019, kdy hrál v elitní formaci vedle Tomáše Fořta a Pavla Kubiše, po jejichž boku si připsal 36 bodů.

Odchovanec zlínského hokeje celkem odehrál v české extralize za čtrnáct sezon 661 utkání, ve kterých zaznamenal 165 kanadských bodů za 72 gólů a 93 asistencí. V nejvyšší soutěži debutoval v devatenácti letech během ročníku 2007/08, kdy stihl odehrát 20 zápasů.

Se Zlínem slavil dva velké úspěchy, a to mistrovský titul v sezoně 2013/14 a v předchozí sezoně 2012/13 zisk stříbrných medailí po dramatické finálové sérii proti Plzni. Na svém kontě má rovněž 58 startů v první lize za týmy Olomouce, Havlíčkova Brodu a Havířova, ve druhé lize hrál za Vsetín a Přerov. Před dvěma lety jeho kariéru zbrzdilo nepříjemné zranění, kdy si utrhl achillovu šlachu a po operaci následoval dlouhý tréninkový výpadek.

--> --> --> --> -->