Zlín ožije koncertem kytarového mistra a zdejší ulice se objeví na malířském plátně

foto: Živý Zlín
ZLÍN – Od začátku nového roku zažívá kulturní prostor v kolektivním domě velké změny. Začala v něm působit příspěvková organizace Živý Zlín. Program přinese koncert uznávaného kytaristy Romana Krejčího a unikátní výstavu Zlín v obrazech: Ozvěny Zlín 700.

„První akcí v novém roce bude v kolektivním domě výstava, která představí město z dvanácti různých pohledů zlínských malířů, kteří působí v klubu AB 11. Mezi nimi najdete také například uznávanou umělkyni Taťánu Havlíčkovou,” popisuje očekávanou výstavu Zlín v obrazech ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová.

Vernisáž proběhne 10. ledna od 17:00 hodin. Doplní ji také fotografie Josefa Řezníčka, hudební vystoupení Heleny Čermákové a zvuková podoba Živé kroniky.

Výstava je projektem k oslavám 700 let města a sami Zlíňané v něm zvěčnili své prožitky výročního roku. Ohlédnutí za oslavami tak nebude jen vizuální, ale i zvukové. Výstava Zlín v obrazech bude pro návštěvníky přístupná až do 26. ledna a proběhne pod záštitou primátora města Jiřího Korce.

V rámci Sedmistovkové kavárny, která proběhne v kolektivním domě 11. ledna od 16:00 hodin, budou moci příchozí zhodnotit výročí spolu s hlavními aktéry oslav. Pozvání přijala Jana Kubáčová, manažerka oslav Zlín 700 a ředitelka Živého Zlína, ale i Tomáš Melzer, vedoucí propagace Zlín 700 a vedoucí Odboru tiskového a cestovního ruchu SMZ a v neposlední řadě také Eva Ryndová, vedoucí Odboru kultury a památkové péče.

Na výročí naváže také beseda s umělkyní Kateřinou Šedou a jejími hosty. Dne 25. ledna od 17:00 hodin příchozím představí sedmistovkový projekt Z nohy na nohu, v rámci nějž chodily po městě unikátní boty s kamerou.

Milovníci kultury se mohou těšit také na unikátní koncert kytarového mistra Romana Krejčího. Ten zahraje v kolektivním domě 12. ledna od 18:00 hodin.

Špičkový hudebník studoval pod vedením Milana Zelenky a Štěpána Raka. V současnosti sám působí na hudební škole v nizozemském Maastrichtu. V rodném Zlíně zahraje skladby od Fernanda Sora, Filippa Gragnaniho, Agustina Barriose, či již zmiňovaného Štěpána Raka.

Vstup na všechny zmíněné akce, tedy kromě kytarového koncertu, je volný. Vstupenky na vystoupení Romana Krejčího jsou již v předprodeji v showroomu Živého Zlína na nádvoří zlínského zámku, v Hudebním kutlochu a v Informačním centru na náměstí Míru. Cena vstupenek je 180 korun, snížená 100 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x