Zlín potvrdil angažování Vrby. Je to pro nás nový impuls, říká Grygera

Trenér Pavel Vrba se v pondělí upsal Zlínu. Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN – Už je to stoprocentní. Fotbalisty Zlína v jarní části sezony opravdu povede zkušený trenér Pavel Vrba. Vedení předposledního týmu FORTUNA:LIGY s bývalým reprezentačním koučem v pondělí oficiálně podepsalo smlouvu.

Pavel Vrba patří mezi nejúspěšnější trenéry v historii české ligy, takže když se objevila možnost s ním jednat, nebylo nad čím váhat. Jednání bylo velmi korektní, příjemné a rychlé. Co nám velmi usnadnilo rozhodování byl fakt, že Pavel sám projevil zájem ve Zlíně působit. Všichni v klubu se na spolupráci s ním velmi těší, je to pro nás nový impuls do další práce,“ řekl po podpisu viceprezident zlínského klubu Zdeněk Grygera.

V následujících dnech se bude ladit skladba realizačního týmu. Osmapadesátiletý kouč se týmu ujme po vánoční přestávce na začátku zimní přípravy.

Mužstvo se pokusíme v zimní pauze doplnit, okysličit. Ale nemyslím si, že bychom měli zase tak špatný kádr, abychom byli v ligové tabulce takhle nízko,“ míní Grygera.

Ševci na podzim vyhráli jen dva z šestnácti ligových duelů a od posledních Pardubic je dělí pouze dva body. Minulý týden proto u týmu skončil kouč Jan Jelínek. Zlín následně vypadl v osmifinále domácího poháru s druholigovým Vyškovem.

Osmapadesátiletý Vrba letos v květnu skončil na lavičce Sparty a krátce poté se ujal Baníku. Ve slezském klubu ale vydržel jen 11 kol, než se s ním vedení Ostravanů kvůli neuspokojivým výsledkům dohodlo na předčasném ukončení spolupráce.

Přerovský rodák nasbíral největší úspěchy s Plzní, s níž vyhrál tři tituly a třikrát se s ní představil ve skupinové fázi Ligy mistrů. Také vedl českou reprezentaci, Žilinu, ruskou Machačkalu nebo bulharský Ludogorec Razgrad.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x