Zlín představuje nejlepší českou architekturu

foto: 14|15 Baťův institut
ZLÍN – Pokud zavítáte do 14|15 Baťova institutu, narazíte tam na výstavu české architektury. Nejedná se ale o kdejakou expozici. Vystavovaná díla totiž představují třicítku nominovaných prací nejvýznamnější české architektonické soutěže Česká cena za architekturu 2021.

Výstava, kterou můžete najít na 2. podlaží budovy 15, přináší návštěvníkům pohled na nejlepší česká architektonická díla roku 2021. Jejím cílem je propagování kvalitních výsledku začínajících i etablovaných architektů. Expozice má přiblížit nejen estetické a technické kvality staveb, ale také souvislosti jejich vzniku, vztahu k okolí a přínosu společnosti.

Pokochat se můžete například dílem, které si v letošním roce odneslo první místo. Jedná se o návrh Miroslava Pospíšila a Martina Karlíka z kanceláře atelier-r, který představuje rekonstrukci paláce hradu Helfštýna.

„Jsme poctěni, že můžeme i letos nabídnout návštěvníkům 14|15 BAŤOVA INSTITUTU přehlídku toho nejlepšího z aktuální tuzemské architektonické tvorby. Do 6. ročníku soutěže Česká cena za architekturu 2021 bylo přihlášeno 170 realizací dokončených v posledních 5 letech. Návštěvníci si ve výstavě mohou prohlédnout 30 nominovaných prací, které se dostaly do finále a byly tedy tím nejlepším, co 6. ročník renomované soutěže přinesl.“, řekla k výstavě Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, p.o.

Na architektonická díla se mohou návštěvníci přijít podívat do 31. prosince 2021.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x