Zlín přetlačil Jihlavu a je ve čtvrtfinále, Vsetín na závěr základní části podlehl Prostějovu

Hokejisté Zlína na závěr základní části zdolali Jihlavu a stejně jako Vsetín si zahrají přímo čtvrtfinále. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Dokázali to! Hokejisté Zlína v posledním 52. kole základní části Chance ligy přetlačili Duklu Jihlava 4:3 po prodloužení a díky dvěma bodům udrželi před Přerovem šestou pozici, která je posouvá přímo do čtvrtfinále play-off. Dramatickou páteční bitvu rozsekl v první minutě nastaveného času nejproduktivnější Beran Martin Novák.

„Jsme rádi, že jsme udělali šestku, nesmírně si toho vážíme,“ zářil po nervy drásajícím střetnutí hlavní kouč Zlína Jan Srdínko.

V Baťově městě zavládla v pátek večer euforii. Mizerná nálada je pryč, nyní všichni věří v úspěch.

„Dali jsme si nějaký cíl, šli jsme si za ním. Poslední zápasy jsme odehráli parádně, cítili jsme velkou podporu fanoušků, v kabině byla poznat ohromná síla. Stálo nás to hodně sil,“ uvedl Srdínko.

Berany tak ve čtvrtfinále čeká třetí Prostějov.

„Má obrovskou kvalitu v útoku, je šikovný v zakončení. Hráli jsme s nimi hodně vyrovnané zápasy. Play-off je ale jiná soutěž, všichni začínají od nuly, nikdo není ve výhodě. Bude rozhodovat momentální forma týmů,“ tuší Srdínko.

První duel se hraje na Hané příští sobotu, druhé utkání o den později. Před tím dostanou dva dny volno.

„Kluci zregenerují, doléčí malé šrámy. Od pondělí se budeme chystat,“ hlásil kouč.

Zatímco v semifinále a finále se hraje na čtyři vítězná utkání, ve čtvrtfinále jen na tři. Zlíňané navíc úvodní dva duely absolvují na ledě protivníka.

„Vždy se říká, že z venku je potřeba urvat alespoň jednu výhru. Nesmíme zaspat začátek,“ dodal Srdínko.

Právě na ledě třetího Prostějova zakončil základní část druhý Vsetín. Valaši venku neuspěli, padli 1:4. Dvěma góly o tom rozhodl Matouš Venkrbec.

Oba celky měly jasno o svém konečném postavení v tabulce. Valaši navíc i na Hané nastoupili s improvizovanou skladbou útočných formací. S Jestřáby výsledkově drželi krok v první třetině, kdy přesilovou hru pět na tři zužitkoval Vít Jonák. Navzdory střelecké převaze se ale z vítězství radovali domácí, kteří se ve čtvrtfinále postaví Zlínu, naopak Vsetín si na soupeře do prvního kola play-off bude muset ještě počkat.

Chance liga, 52. kolo –

BERANI ZLÍN – HC DUKLA JIHLAVA 4:3 PO PRODLOUŽENÍ (1:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Šlahař (Čáp), 22. Süss (Salmio, M. Lang), 49. Z. Sedlák (Novák, Čáp), 61. Novák (Čáp) – 1. Čachotský (Menšík, Cachnín), 20. Cachnín (Jelínek, Šik), 53. Jelínek (T. Havránek, Cachnín).

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – VHK ROBE VSETÍN 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Venkrbec (Pohl, Fronk), 16. Venkrbec (Maruna, Illéš), 36. Hanousek, 47. Z. Doležal (Drtil) – 11. Jonák (Klhůfek, Teper). 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x