Zlín se chystá na první jarní akce. Ožít má hlavně Tržiště Pod Kaštany

Tržiště Pod Kaštany. Ilustrační foto
ZLÍN – Slavnosti jara, Velikonoční jarmark nebo tematicky zaměřené trhy. Na to všechno se mohou s příchodem jara těšit místní i přespolní ve Zlíně. Akce se budou konat v Tržišti Pod Kaštany, na náměstí Míru i v prostoru před zlínským zámkem.

S blížícím se jarem začínají akce pro občany Zlína i potenciální návštěvníky z okolních měst. Chceme se zaměřit na pestrou nabídku aktivit hodných krajského města. Nemůžeme mít jinou ambici než tento trend držet celý rok. Jsou to spojené nádoby, občané budou mít zajímavé vyžití, prodejci k nám budou chtít jezdit, protože utrží, a centrum města bude žít. Důraz budeme klást na oživení Tržiště Pod Kaštany, se kterým jsem nebyl doposud spokojen,“ sdělil primátor města Zlína Jiří Korec.

Ze zimního spánku se pomalu probouzí zrekonstruované Tržiště Pod Kaštany, kde se budou pravidelně každý měsíc v čase od 9 do 14 hodin konat sobotní Farmářské jarmarky. První je na programu už v sobotu 9. března.

Také neděle 17. března bude patřit Tržišti Pod Kaštany, kde se v čase od 8 do 14 hodin bude konat akce Starým věcem nový život. Půjde o klasický blešák nabízející spoustu starých pokladů jak od známých, tak i nových prodejců. „Nabídku blešího trhu tentokrát rozšíří několik stánků s oblečením. Na trhu zastaví i stylová pojízdná kavárna Kavia s občerstvením a lahodnou kávou,“ upřesnil mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

V neděli 24. března se v prostoru před zlínským zámkem uskuteční zlínské Slavnosti jara. „Těšit se můžete na řemesla a jarní tvoření, vystoupení folklorních souborů, pouliční divadlo, domácí dobroty, swap knih a oblečení, unikátní zlínský symbol jara a spoustu dalšího,“ informoval Tomáš Melzer s tím, že na akci vystoupí například Bartošův dětský soubor, Luženky, Děvčice z Vonice, Ženský sbor z Kudlovic nebo kapela Ďyvina.

Bohatý program ve Zlíně chystají také při příležitosti Velikonoc. Náměstí Míru bude patřit tradičnímu Velikonočnímu jarmarku, který ve dnech 27. a 28. března nabídne vystoupení folklorních souborů, velikonoční dílničky, kde si zájemci vyzkouší výrobu drobných velikonočních ozdob a malování kraslic různými technikami. Na programu bude také kejklířské představení, škola žonglování, malování na obličej, sportovní stanoviště pro malé i velké nebo ukázky dravců a sov.

Velikonoční jarmark bude pokračovat v sobotu 30. března v Tržišti Pod Kaštany, kde budou v čase od 9 do 16 hodin ke koupi rukodělné výrobky, velikonoční ozdoby, dekorace, dobroty místních farmářů, cukrovinky a další speciality a tradiční výrobky z našeho regionu. „Nebude chybět občerstvení, dobré víno, a také doprovodný program pro malé i velké,“ pokračoval Melzer.

Ve středu 6. dubna bude oficiálně zahájena 2. sezona Tržiště Pod Kaštany, kterou odstartuje primátor Jiří Korec. „K mání budou delikatesy přímo od výrobců a nebude chybět ani gastro zóna s dobrým jídlem a pitím. Akce je vhodná pro celé rodiny,“ přiblížil program Tomáš Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x