Zlín se chystá na Svatomartinské hody

Foto: FB Svatomartinské hody
ZLÍN – Zlínské náměstí Míru ožije v sobotu 11. listopadu tradičními Svatomartinskými hody. Oblíbené hodování nabídne nejen dobré víno a lahodné svatomartinské pokrmy, ale také bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

V 10 hodin otevřou prodejci své stánky zákazníkům a náměstí Míru bude netrpělivě vyhlížet příchod družiny malých Martínků, žáků Základní umělecké školy Zlín. Očekávaná jedenáctá hodina odstartuje žehnání svatomartinskému vínu a poté hody zahájí společný slavnostní přípitek.

Srdečně bych chtěl pozvat Zlíňany na oslavu svátku svatého Martina, která slibuje dobré víno, výběr lahodných svatomartinských pokrmů i bohatý doprovodný program pro celé rodiny. Dopřejte si před nástupem chladných dnů příjemnou zábavu a zastavení s přáteli,“ vzkázal primátor města Zlína Jiří Korec.

V průběhu dne čeká návštěvníky ochutnávka svatomartinských a mladých vín od významných moravských vinařů, husí speciality, samotná husí pečínka a další delikatesy. V plánu je i kuchařská show, vystoupení cimbálové muziky, soutěže o ceny a další doprovodný program pro děti i dospělé.

Vstup na akci je zdarma. Degustační sklenice, v jednotné ceně 50 korun, bude k dostání přímo u vinařů. Ve stáncích lze platit v hotovosti, někteří prodejci však umožní i platbu kartou. Akce potrvá do 22 hodin,“ doplnil tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x