Zlín smetl Olomouc a letí do finále, kde se utká s Karlovými Vary

Sledge hokejisté Zlína se těší na finále s Karlovými Vary. Foto: petrkoval.com
ZLÍN - Sledge hokejisté Zlína zvládli přesvědčivě semifinálovou sérii s Olomoucí, když po úvodní výhře 6:1 zvítězili i doma, tentokrát 9:4. Skvěle rozehraný zápas byl rozhodnutý velmi brzy, vždyť již v polovině zápasu vedli domácí o sedm branek. Hattrick zaznamenal Martin Joppa. Hanáky tak smetli Zlínští 2:0 na zápasy a mohou se těšit na finálové bitvy s Karlovými Vary, vítězem základní části, který v sezoně ještě neprohrál jediný duel.

Série hraná na dvě vítězná utkání začne ve Zlíně 4. března v 15:30, venku se bude hrát o dva týdny později v sobotu 18. a případně 19. března.

Zlínský trenér Tomáš Sedláček mohl poprvé v sezoně uvítat téměř kompletní sestavu, po zranění zkraje listopadu se do obrany vrátil třeba Pavel Julina, ze základní sestavy tak už scházel pouze David Palát.

A duel Zlín načal stejně dobře jako první zápas na Hané. Úvodní dějství ovládli domácí 4:0. Nejprve v 9. minutě otevřel skóre Zdeněk Hábl, jehož za tři minuty následoval Martin Joppa. A když se ještě před přestávkou v rozmezí třinácti sekund trefili Korman a znovu Joppa, zápas měl jasný směr.

V prostředním dějství se na listinu střelců zapsali také prvním gólem v sezoně Tomáš Mach, znovu Zdeněk Hábl a kapitán Marian Ligda. Zlín tak vedl v polovině duelu 7:0 a o vítězi nebylo pochyb. Zbytek zápasu už se spíše jen dohrával, za domácí se podruhé prosadil kapitán Ligda a hattrick zkompletoval Martin Joppa.

Sledge hokejisté Zlína v uvolněném závěru dovolili soupeři nějakou tou nedůsledností i korigování skóre, celkově se Hanáci prosadili čtyřikrát. Domácí ale mohl těšit fakt, že v zápase využili všechny tři nabídnuté přesilovky.

„Stejně jako v prvním zápase jsme zvládli vstup do utkání a vypracovali si náskok. Navíc se nám dařilo i v přesilovkách. Hráli jsme dlouhou dobu svou hru a k ničemu jsme soupeře nepustili. Až ke konci, kdy jsme polevili, to s takovým náskokem přijde,“ hodnotil utkání útočník SHK LAPP ZLÍN Martin Joppa, který zaznamenal bilanci 3+2.

Ve finále se Zlínští utkají s Karlovými Vary. Týmem, který za celou základní část ztratil jen jediný bod, a to zrovna se Zlínem.

„Postoupili jsme do finále, kde nás čekají tvrdé a rychlé zápasy. Moc se na to těším. Určitě to bude těžší soupeř než Olomouc, mají v týmu mnoho reprezentantů, kteří hrají spolu v klubu i v národním týmu, a tak jsou dost sehraní. Jsou tam mladí a šikovní hráči, kteří jsou rychlí,“ podotkl zlínský kanonýr.

V dlouhodobé části sice jeho tým Varům podlehl doma 2:4 a venku 4:5 v nájezdech, jak sám Joppa ale věří, nyní je Zlín v jiné formě. V novém roce vyhrál v základní hrací době všech šest utkání.

„Oba zápasy s nimi jsme chytili ve velmi zlé formě, teď máme ale závěr sezony dobrý a věřím, že se to ukáže i proti Varům,“ zakončil Martin Joppa.

Podobně duel hodnotil také spokojený trenér Tomáš Sedláček.

„Kluci plnili to, co jsme si řekli. Dobře bruslili. Měli jsme i dobré přihrávky a proměňování šancí. Soupeře jsme dnes k ničemu nepustili. Zároveň mě těší skutečnost, že jsme se konečně sešli v takřka kompletní sestavě. Byť je pravda, že třeba Pavel Julina hrál po tříměsíční pauze zaviněné zraněním, takže se necítil úplně komfortně. Každopádně odehrál dobrý zápas. Věřím, že jeho výkony se postupem času budou ještě zlepšovat. A finále? Těžko teď predikovat, co se bude dít, ale každý zápas začíná za stavu 0:0 a my uděláme všechno pro to, abychom uspěli.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x