Zlín smolně podlehl Spartě, Slovácko hrálo v Ostravě bez branek

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) doma potrápili Spartu, padli až gólem z penalty. Foto: Jan Zahnaš
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Zlína zůstávají i po druhém kole FORTUNA:LIGY na nule. Ševci ve víkendovém šlágru nestačili na Spartu, úřadujícímu šampionovi při domácí premiéře podlehli 0:1. Vyrovnané střetnutí rozhodl v 79. minutě hostující kapitán Ladislav Krejčí, který proměnil penaltu nařízenou po zásahu VARu za ruku Cedidly. Trefa útočníka Žáka v první půli kvůli ofsajdu neplatila.

„Mužstvo tentokrát nemám za co kárat. Jenom škoda, že jsme za bezbrankového stavu nedali gól, výsledek mohl být ještě lepší,“ ví dobře kouč ševců Pavel Vrba. Smolná porážka jej pořádně štvala. „Neuhrát dneska bod je pro nás velké zklamání. Když nebudu hodnotit situaci, které rozhodla utkání, ale celý zápas, tak si myslím, že jsme hráli velice zodpovědně směrem dozadu a Spartu jsme do ničeho nepustili. Na druhé straně jsme si sami vytvořili dvě stoprocentní příležitosti, které jsme neproměnili. Ve finální fázi jsme měli být klidnější a zakončovat ve větší pohodě. Z tohoto pohledu pro nás bylo utkání mnohem lepší než v Karviné, kde jsme to nezvládli. Na to, jakou má Sparta kvalitu, jsme hráli velice slušně. Je škoda, že jsme prohráli, protože jsme si minimálně bod zasloužili,“ je přesvědčený.

Pražané, kteří v srpnu vstoupí do kvalifikace o Ligu mistrů, podvanácté za sebou venku v lize neprohráli. Zlín nezdolal v nejvyšší soutěži Spartu podesáté v řadě a poosmé z toho prohrál.
„Sparta byla v kombinaci lepší než my, v mezihře byla silnější, na druhé straně se do ničeho nedostávala. My jsme byli zodpovědní v defenzivě. Je škoda, že jsme z brejkových situací nedali vedoucí gól, a hlavně za stavu 0:0 nastřelili tyč. Kdybychom šli do vedení, možná by pro nás byl výsledek příjemnější,“ dodal Vrba.

Fotbalisté Slovácka na rozdíl od krajského rivala bodovali i ve druhém zápase nové sezony FORTUNA:LIGY. Celek z Uherského Hradiště po úvodní jasné výhře nad Českými Budějovicemi hrál s Baníkem Ostrava nerozhodně 0:0. Hosté nevyužili velké šance v úvodu střetnutí ani krátkou přesilovku v závěru utkání po vyloučení ostravského stopera Enea Bitriho.

„Po prvním domácím zápase jsme jeli do Ostravy s tím, že tady můžeme vyhrát. Chtěli jsme tři body. Viděli jsme jejich zápas v Liberci a tušili, že změní rozestavení. Ve finále bych řekl, že pro obě strany asi zasloužená remíza,“ míní záložník Slovácka Daniel Holzer.

Slovácko šlo do utkání bez stále nemocného hlavního trenéra Svědíka, ale ve stejné sestavě, jako proti Českým Budějovicím.

„Zklamání to ale není. Kdyby nám někdo před začátkem sezony řekl, že budeme mít po dvou kolech čtyři body, nebudeme zklamaní,“ prohlásil asistent trenéra Slovácka Jan Baránek.

FORTUNA:LIGA, 2. kolo –

FC ZLÍN – AC SPARTA PRAHA 0:1 (0:0)
Branka: 79. Krejčí z penalty
Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Váňa (Batík) | VAR: Petřík | AVAR: Pečenka
Žluté karty: Cedidla, Žák, Didiba, Janetzký – Laci
Diváci: 5521
Zlín: Dostál – Cedidla, Simerský, Didiba, Čelůstka – Vukadinović (85. Číž), Janetzký (85, Ndiaye), Slončík, Tkáč (62. Kolář), Fantiš – Žák (65. Kovinić). Trenér: Vrba.
Sparta: Vorel – Sörensen, Panák, Krejčí – Mejdr (61. Wiesner), Kairinen, Laci (46. Sadílek), Zelený – Birmančević (61.Olatunji), Haraslín (73. Pešek) – Kuchta (73. Sejk). Trenér: Priske.

FC BANÍK OSTRAVA – 1. FC SLOVÁCKO 0:0

Rozhodčí: Klíma – Kříž, Horák. ŽK: Bitri, Boula (oba Baník). ČK: 80. Bitri (Baník). Diváci: 9 016.

Baník Ostrava: Letáček – Ndefe, Bitri, Lischka, Kpozo (70. Šehič) – Boula – Kubala, Tetour, Šín (70. Kaloč), Ewerton (80. Blažek) – Tanko (85. Almási). Trenér: Hapal.

Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, M. Kadlec – Siňavskij, Trávník (75. P. Juroška), Havlík, Holzer (75. Doski) – Petržela (65. Valenta), Kim (59. Mihálik) – Vecheta (59. Cicilia). Trenér: Baránek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x