Zlín zve na procházku za zvířecími obyvateli města

foto: město Zlín
ZLÍN – Zlíňané se už teď mohou těšit na tradiční procházku za zvířecími obyvateli krajského města. Na programu je pozorování ptáků a ukázky moderních metod, které slouží k ochraně netopýrů.

V sobotu 15. července se do ulic Zlína vydají milovníci pohodových procházek a zdejších zvířecích obyvatel. Pod vedením zoologa Evžena Tošenovského zájemci nahlédnou pod pokličku života místních ptáků a netopýrů.

Exkurze začne pozorováním rorýsů, jiřiček a dalších druhů, které žijí na městských hnízdištích. Přijde řeč taky na ochranu městských ptáků. Konkrétně se účastníci procházky dozví, jaké nebezpečí na opeřence číhá při zateplování budov, jak je ochránit před nárazem do skleněných ploch a jak se to má s úmrtností ptáků na sloupech a drátech elektrického vedení.

Řada se dostane taky na netopýry. V plánu je ukázka hendikepovaných okřídlenců ze záchranné stanice. Po setmění budou následovat ukázky moderních metod používaných při výzkumu a praktické ochraně netopýrů.

Na procházku se vyráží z náměstí ulice Masarykova v Malenovicích od kulturního střediska v 19:30 hodin. Je ale nutné se předem přihlásit. Zájemci tak svůj telefonický kontakt a počet osob mohou posílat na email tosenovsky@birdlife.cz nebo na telefonní číslo 777 771 196.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x