Zlíňan a taky exslávista David Hubáček: se Slavií je to svátek

David Hubáček s kolegou Janem Jelínkem. Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Hned na úvod míří na zlínskou Letnou pražská Slavia. Jasný dominátor posledních sezón. Favorit všech favoritů, minule například smetl ševce na jejich hřišti 6:2. Ale pozor, hraje se nový ročník, je tu nová motivace a domácí určitě nebudou obětním beránkem. Jist si tím je i asistent zlínského trenéra Jelínka David Hubáček, na zlínském dresu by klidně mohl mít slávistickou hvězdu, strávil v Edenu coby hráč osm let. Zápas začíná ve Zlíně v neděli v sedm večer.

Nuže, Davide, je to nebo není pro Vás obyčejný zápas?

Jistěže ne, ale o mne ani tak nejde, samozřejmě jde především o kluky na hřišti. Pro ně je to obrovská motivace, mohou se předvést, hrát s mistrem jako rovný s rovným, porvat se na úvod soutěže o body.

Na působení ve Slavii asi vzpomínáte v dobrém…

Pochopitelně, třebaže to ještě nebyly takové skvělé časy, jako je tomu dnes. Ale byli jsme také hodně úspěšní, rád vzpomínám na zápasy v Lize mistrů a dva mistrovské tituly.

Ty se slavily bouřlivě, to je jisté. Dá se to srovnat se ziskem poháru v barvách Zlína, který jste mimochodem získal ve čtyřiceti letech?

Oslavy jsou velmi podobné (úsměv), když se slaví, je všechno krásné a báječné. Když se doslaví, už to tak úžasné není(úsměv).

Těšíte se i na diváky?

Pochopitelně, zaplněný stadion, tedy v našem případě může přijít pět tisíc lidí, to je vždycky veliká vzpruha. Těšíme se a favoritovi bychom rádi jeho pozici co nejvíce znepříjemnili. Po dlouhé době by měl být slušně zaplněný stadion, na to se samozřejmě těší i hráči.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x