Zlíňané letos přijdou o slavnostní rozsvícení vánočního stromu

Foto: ic-zlin.cz
ZLÍN – Od pondělí 29. listopadu budou ve Zlínském kraji omezeny společenské akce s účastí nad sto lidí, což výrazně omezí vánoční akce. Ve Zlíně proto bude zrušen kulturní program vánočního jarmarku a neuskuteční se ani slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Prodej ve stáncích je zatím zachován a jeho režim se bude řídit aktuálně vydanými a platnými nařízeními. Situace nás mrzí, ale zdraví je přednější. Chtěl bych tímto všechny požádat, aby i při návštěvě trhů dodržovali známé pravidlo 3R a dbali tak na dodržování rozestupů, ideálně i na použití ochrany dýchacích cest rouškou či respirátorem. A to i přesto, že jsou trhy ve veřejném venkovním prostoru,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

Adventní trhy na náměstí Míru budou zahájeny v sobotu 27. listopadu otevřením „gastro“ stánků. Dřevěné domečky budou otevřeny od 10 hodin. Pokud to aktuální okolnosti dovolí, od 4. prosince doplní domečky i plachtové stánky, které budou otevřeny od 9 do 18 hodin.

Letos poprvé bude vánočně vyzdobený také park Komenského a sad Svobody u zlínského zámku. Vánoční atmosféru dotvoří vánoční osvětlení stánků, kašny, budovy radnice i ostatních stromů na náměstí Míru. Kromě rozsvíceného vánočního stromu na náměstí Míru bude ozdoben také živý strom u zlínského zámku.

Vzhledem k současné situaci mě ještě více těší, že se letos podařilo vyzdobit parky a obohatit tak celkovou výzdobu města, která podpoří vánoční náladu a aspoň částečně nahradí kulturní program,“ doplnil primátor Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x