Zlínská a uherskohradišťská divadelní scéna se spojí přehlídkou Zaráz

Milana Gorská a Tamara Kotrbová ve hře Bouře. Foto: MD Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Tři aktuální představení v podání Městského divadla Zlín a tři v podání Slováckého divadla. Takový bude program 6. ročníku přehlídky divadel Zlínského kraje s názvem Zaráz, na který se mohou ve dnech od 17. do 19. ledna těšit nejen divadelní kritici a studenti divadelních škol, ale také divadelní nadšenci z řad veřejnosti.

„Spojili jsme síly, abychom umožnili ještě více zvýšit prestiž obou našich divadel Zlínského kraje na celostátní úrovni,“ říkají ředitelky obou institucí, Irena Pelková za Městské divadlo Zlín, a Libuše Habartová za Slovácké divadlo.

Cílem společné aktivity je přilákat odbornou veřejnost do obou regionálních divadel, která jsou geograficky hodně vzdálená od obecně vnímavých center kultury. „Chceme jim představit část svého aktuálního repertoáru a získat zpětnou vazbu v moderovaných diskuzích, která je pro naši činnost velice důležitá a inspirativní. Zároveň chceme vytvořit příjemné místo pro setkání a dát příležitost nadechnout se pracovní a tvůrčí atmosféry obou divadel,“ přibližuje záměr umělecký šéf zlínského divadla Patrik Lančarič.

Podobně to vidí také umělecký šéf Slováckého divadla Lukáš Kopecký: „Divadelní život bývá často plný vzruchů a dohadů, o to víc vítáme příležitost pro zklidnění, sdílení, otevřený dialog a vzájemnou inspiraci. A Zaráz – nově s dodatkem festival divadel Zlínského kraje – takto vnímáme a za přesně takovou příležitost považujeme.“

Městské divadlo Zlín uvede v rámci přehlídky Zaráz tituly Albion, Bouře a Extrabuřt. Slovácké divadlo Uherské Hradiště představí inscenace Cyrano z Bergeracu, Limonádový Joe a Dealer´s Choice (kdo rozdává, rozhodne).

PROGRAM PŘEHLÍDKY ZARÁZ 2023:

17. 1.

17.00 MDZ: M. Bartlett, ALBION, režie: P. Lančarič

po představení diskuse

18. 1.

9.30 MDZ: W. Shakespeare, BOUŘE, režie: J. Morávek

14.00 MDZ: D. Jacobs, M. Netenjakob, EXTRABUŘT, režie: P. Štindl

po představení diskuse

19.00 SD: M. Crimp, E. Rostand, CYRANO Z BERGERACU, režie: D. Gombár

19. 1.

11.00 SD: J. Brdečka, V. Blažek, P. Kopta, J. Rychlík, V. Hála,

LIMONÁDOVÝ JOE, režie: M. Schlegelová

po představení diskuse

19.00 SD: P. Marber, DEALER´S CHOICE (kdo rozdává, rozhodne),

režie: M. Tyc po představení diskuse

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x