Zlínská filharmonie sklidila na Expu v Dubaji velký úspěch

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN, DUBAJ – Na prestižní světové výstavě Expo 2020 v Dubaji se v pondělí 21. března konal Národní den České republiky. Naši zemi při této příležitosti reprezentovala zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů, která svým vystoupením sklidila velký úspěch.

V pondělí dpoledne po desáté hodině za zvuku státní hymny zavlála na ústřední ploše Al Wasl Plaza v Dubaji česká vlajka. Úvodní slovo pronesla za účasti vysokých představitelů dubajské vlády a generálních komisařů a velvyslanců hostujících zemí předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Filharmonie Bohuslava Martinů, kterou zastupoval smyčcový komorní orchestr a Žesťová harmonie, zahrála převážně skladby českých autorů, například od Leoše Janáčka, Antonína Dvořáka nebo populární píseň Škoda lásky od Jaromíra Vejvody. Atraktivní program obohatila spolupráce s Valašským souborem Kašava, který vyslal do Dubaje dva páry tanečníků.

Pro naši filharmonii byla čest být součástí tohoto projektu. Věřím, že jsme dobře reprezentovali nejen zlínskou filharmonii, ale i statutární město Zlín a Zlínský kraj. Expo 2020 je mimořádná událost celosvětového významu a je skvělé, že naše filharmonie byla jejím přímým účastníkem,“ řekl ředitel Filharmonie Bohuslava Martinů Josef Němý.

Spolu s filharmonií a tanečníky reprezentoval Zlínský kraj také hejtman Radim Holiš a radní pro oblast kultury a školství Zuzana Fišerová.

Mám velkou radost, že zlínská filharmonie měla možnost představit se v rámci českého dne na veletrhu Expo v Dubaji. Velký ohlas, který zde její vystoupení vyvolalo, svědčí o tom, že jde o hudební soubor světové kvality. Jsem na naše filharmoniky hrdý a děkuji jim za skvělou reprezentaci Zlínského kraji i celé naší země,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Koncert zlínské filharmonie v Dubaji byl velkým kulturním i emocionálním zážitkem. Věřím proto, že tento úspěch může vzbudit zájem o další kulturní organizace z našeho kraje, které mají rozhodně co nabídnout a tím šířit dobré jméno regionu,“ doplnila radní Zuzana Fišerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x