Zlínská filharmonie vstupuje do nové sezony s optimismem

Zlínská filharmonie zahájí novou sezonu. Foto: televize TVS
ZLÍN - Loňský rok byl pro Filharmonii Bohuslava Martinů, stejně jako pro ostatní kulturní sdružení, velice obtížný. Do nové sezony však vstupuje hudební těleso s optimismem.

Pouze dva koncerty odehrála v loňské sezoně Filharmonie Bohuslava Martinů, než přišla protiepidemická opatření a zákaz vystupovat. V červnu však opět začala koncertovat a místo dovolené odehráli muzikanti 19 vystoupení. Teď přichází nová sezóna, do které se všichni snaží vstoupit s optimismem.


Chtěl bych všechny požádat, aby se nebáli a přišli na naše koncerty. Snažíme se všechna opatření kontrolovat velmi pečlivě, takže na našich koncertech se budete cítit bezpečně ujistil ředitel filharmonie Josef Němý.


I letos mají milovníci klasické hudby z čeho vybírat. Kromě zahajovacího vystoupení, které bude zároveň inauguračním koncertem nového šéfdirigenta Roberta Kružíka, se můžete od 23. září do 21. října těšit na tradiční festival Harmonia Moraviae. „Celý festival nabídne 7 koncertů a vyvrcholí na konci října slavnostním galavečerem, který bude zároveň pokračováním odložených oslav 75. výročí od založení zlínské filharmonie,“ řekl dramaturg Filharmonie Bohuslava Martinů Tomáš Koutný.


V červnu příštího roku navíc oslaví Václav Hudeček významné životní jubileum. Proto bude na programu také koncert za jeho účasti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x