Zlínská hokejová horečka. Mírný pokles a pak zase nahoru

Foto: David Peška
ZLÍN - Bývá to tak, že když vysoká horečka kulminuje, musí v zájmu zdraví dotyčného spadnout. Není však vyloučeno, že se předvede zase a v ještě větší síle. Tohle je paralela ze života zdravých a nemocných a momentálně také ze života hokejového ve Zlíně. Teď nastává bitva o vstupenky.

O vstupenky na dvě utkání extraligové baráže. Příští čtvrtek a pátek bude hrát ve Zlíně Jágrovo a Plekancovo Kladno. První dva zápasy jsou na programu v neděli a v pondělí na Kladně.

„Samozřejmě, horečka jde po dočasném několikahodinovém zklidnění prudce nahoru. To proto, že se ve středu ve 14.00 začaly na internetu prodávat vstupenky na naše dva domácí zápasy. Máme bonifikaci pro permanentkáře a další věrné třeba v tom, že jim nabídneme více vstupenek i pro známé,“ komentuje hokejovou horečku marketingový manažer zlínského klubu Libor Kožík.

Zblízka i zdálky sledují dění známé tváře. Třeba herec Pavel Zedníček se svým osobitým humorem.

„Kurňa, ale byl to s tím Vsetínem boj jak sviňa,“ říká s nadšením. „Kluci ze Vsetína makali, co to šlo, ale postoupit mohl jenom jeden, su rád, že to byli naši kluci. Teď to ale bude snad ještě těžší, mám své zkušenosti z branky, byť fotbalové, a na jevišti, ale vím, jak je to důležitá role. Tak budu spoléhat na mladého Hufa, moc se mi v play-off líbil. Ale byl to jinak ryze kolektivní výkon, každý z kluků hrál na doraz, tak to má být, tohle nese úspěchy. Jako u mě, když jsem před šedesáti lety válel na kačenkách na ledě na Kačáku na Mokré,“ smál se excelentní herec a velký fanda sportu.

Roli brankáře v nadcházejících bitvách podtrhuje i zkušený zlínský trenér Zdeněk Čech. „Dva roky jsem měl v mládežnickém mužstvu Daniela Hufa. Už od mala bylo znát, že je herně chytrý a taky cílevědomý. Až tuším do šestnácti, sedmnácti hrál výborně závodně tenis. Podle mne si právě tam vybrousil úžasnou předvídavost, tohle dobrý brankář moc potřebuje, když mu to vydrží, můžeme se těšit na návrat mezi elitu. A stejně tak musí kluci před ním hrát jako ve Třech mušketýrech. Jeden za všechny, všichni za jednoho.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x