Zlínská městská policie má osm nových strážníků

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Od 1. února byl přímý výkon služby Městské policie Zlín posílen o osm nových strážníků. Tím se uzavřelo zhruba půlroční období od výběrového řízení, přes odbornou přípravu až po řízenou praxi, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

„Všichni noví kolegové prošli loni v létě náročným výběrovým řízením a k 1. září nastoupili k městské policii. Naše rozhodnutí nikterak neslevit z dříve nastavených požadavků na budoucí strážníky se ukázalo jako správné. Všechny totiž čekala rekvalifikační příprava v Akreditovaném centru profesní přípravy MP Zlín, kde uspěli a v závěru loňského roku získali potřebnou licenci před komisí Ministerstva vnitra ČR,“ uvedl ředitel MP Zlín, Milan Kladníček.

Akreditované centrum profesní přípravy MP Zlín je vlastním vzdělávacím zařízením, které realizuje jednak přípravu nových zaměstnanců, tak i navazující systém průběžného vzdělávání a výcviku. Vedle strážníků MP Zlín zde mohou přípravu absolvovat a rekvalifikaci získat také budoucí a současní strážníci z jiných městských a obecních policií v regionu.

„Legislativní změny právních předpisů, k nimž došlo v minulém roce, nás donutily změnit dosavadní systém vzdělávání strážníků. Nově totiž bylo nutno získat příslušnou akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nebo zajistit školení strážníků za úplatu v některém z externích zařízení, které budou držitelem takové licence. Rozhodli jsme se proto vybudovat vlastní vzdělávací zařízení a akreditaci získat. To se podařilo a jsem upřímně rád, že všichni studující u zkoušky uspěli s vynikajícími výsledky,“ vysvětlil k důvodům vzniku centra profesní přípravy primátor statutárního města Zlín, Jiří Korec.

Nástup nových strážníků však neznamenal nové rozšíření plánovaného počtu strážníků, ale přispěl k doplnění pracovních míst, která byla uvolněna v minulosti.

Dnes je u zlínské městské policie 111 tabulkových míst, z nichž 104 připadá na strážníky. „Případné výběrové řízení k doplnění na uvolněná pracovní místa předpokládáme opět na přelomu jara a léta 2021. Zájemci, kteří uvažují o práci strážníka MP Zlín, najdou už teď všechny nezbytné informace na webových stránkách zlínské městské policie,“ uvedl Melzer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x