Zlínská nemocnice se zapojila do celorepublikové akce Světlo lékařům

Foto: Milan Mikšík
ZLÍN - Nemocnice ve Zlíně se v uplynulých dnech rozzářila symboly dobra a energie v rámci akce Světlo lékařům. Serveru Zlin.cz to uvedl PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Budova číslo 26 v areálu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně se rozzářila symboly srdce a baterky. Největší zdravotnické zařízení v regionu se tak připojilo k celorepublikové akci Světlo lékařům, jejímž smyslem je podpořit zdravotníky, pečovatele v domovech pro seniory a dobrovolníky v nelehkém boji s onemocněním covid-19.

„Srdce vyjadřuje dobro, baterka představuje energii, obojí lidé pečující o covid pozitivní pacienty nyní potřebují ve značné míře,“ vysvětlili význam symbolů organizátoři projektu z Asociace společenské odpovědnosti, iniciativy Energie lékařům a společnosti Visualove.

Nasvícená budova 26 zlínské nemocnice byla dobře viditelná například z Bartošovy čtvrti, Lesní čtvrti nebo ze samotného Havlíčkova nábřeží. „Jde o hezké gesto a upozornění veřejnosti, že nad pandemií onemocnění covid-19 ještě zdaleka nemáme vyhráno. Je stále potřeba dodržovat nařízená epidemiologická nařízení, být k sobě navzájem ohleduplní,“ upozornil Radomír Maráček, předseda představenstva Krajské nemocnice T. Bati.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x