Zlínská porodnice očekává 2200. miminko, ve srovnání s jinými roky byly svátky v nemocnici klidné

Devět holčiček a sedm kluků se narodilo během vánočních svátků na Gynekologicko-porodnickém oddělení KNTB. Foto: archiv KNTB
ZLÍN - Šestnáct novorozenců, na urgentním příjmu jen drobná poranění, počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19 klesá. Takové byly sváteční dny v Krajské nemocnici Tomáše Bati.

Devět holčiček a sedm kluků se narodilo během vánočních svátků na Gynekologicko-porodnickém oddělení KNTB. Sedm z nich přišlo na svět na Štědrý den. „K 26. 12. máme o 62 porodů více než vloni,“ uvedla Marcela Henčlová, primářka Gynekologicko-porodnického oddělení KNTB, a doplnila, že již 15. prosince překonali počet porodů z loňského roku. Vloni se zde narodilo celkem 2160 dětí, letos ke dni sv. Štěpána jich bylo již 2187. Zlínská porodnice tak očekává 2200. novorozeně. „Od 22. do 26. prosince porodily i čtyři lékařky z KNTB. A stále je tu rušno,“ přidala primářka zlínské porodnice.

Na urgentním příjmu ošetřili lékaři téměř 400 pacientů. „Svátky byly ale klidnější než jiné roky,“ uvedl Michal Pisár, primář urgentního příjmu. Převážně šlo o menší poranění nebo pády při sportu a na ledě. Došlo ale také na pořezání o sklenici, poranění sekyrkou nebo pilou, opaření olejem. Lékaři ošetřili také čtyřleté dítě, které pokousal kůň, nebo dítě, které spolklo plastovou součástku ze stavebnice. Na oddělení ORL pak lékaři vytahovali čtyřem pacientům v krku uvízlou rybí kost.

Aktuálně zdravotníci v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně pečují o 94 pacientů s koronavirem, kteří se léčí na standardních odděleních, 12 lidí s onemocněním covid-19 je pak hospitalizovaných na JIP. Na Štědrý den přijali zdravotníci 4 nové pacienty s tímto onemocněním. Tři z nich mají těžkou covidovou pneumonii a jsou neočkovaní. Další sváteční dny bylo hospitalizováno devět pacientů s covidem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x