Zlínská radnice dá letos na sport rekordní částku

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice letos na podporu sportu uvolní rekordní částku ve výši 80 milionů korun. Čtvrtinu z těchto peněz dostanou profesionální kluby. Novinkou je také podpora aktivních seniorů formou speciální dotace pro spolky.

„Pro letošní rok jsme zásadně navýšili finanční podporu sportu na 60 milionů korun a dalšími více než 20 miliony podporujeme profesionální kluby. Zároveň jsme, rovněž od letoška, upravili dotace na sportovní činnost spolků. Tato podpora je nově sjednocena do jednoho dotačního titulu, takže všichni mají stejné podmínky,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Statutární město Zlín, spolek Sportovní kluby Zlín a městská společnost STEZA Zlín navíc v loňském roce uzavřely smluvní dohodu, v níž se zavazují k převedení sportovišť SK Zlín do vlastnictví města Zlína, které do nich v budoucích letech zainvestuje 20 milionů korun.

„Sportovní kluby Zlín nejsou kvůli zvýšení provozních nákladů a snížení dotačních příjmů už nadále schopny dlouhodobě a efektivně spravovat sportoviště a financovat jejich rozvoj,“ zdůvodnil Korec.

Podle náměstkyně primátora pro oblast sportu Jany Bazelové se profesionální i amatérský sport podílí významnou měrou na budování dobrého jména města. 

„Výsledky profesionálních sportovců a týmů mají vliv na obyvatele, kteří v hojném počtu navštěvují městská sportoviště. Že je sport důležitou součástí volnočasového vyžití zlínských obyvatel, to se nedávno potvrdilo také v rámci veřejného průzkumu,“ doplnila Bazelová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x