Zlín mění kvůli tragédii v Praze program vánočních trhů. U radnice a rektorátu UTB vznikla pietní místa

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Tragické události, ke kterým došlo včera na půdě filozofické fakulty v Praze, kde po útoku střelce vyhaslo 14 nevinných životů, mají odezvu také ve Zlíně. Vedení města se rozhodlo změnit program vánočních trhů a zřídilo přímo u budovy radnice pietní místo.

Návštěvníci vánočních trhů, které probíhají na náměstí Míru, uctí dnes v 17 hodin, kdy začíná hlavní program, památku obětí symbolickou minutou ticha. Večerní živá diskotéka ve vánoční stodole je zrušena, znít bude pouze reprodukovaná vánoční hudba. Ta bude slyšet na náměstí také v den státního smutku, který Vláda ČR vyhlásila na sobotu 23. prosince. Původně plánovaný pódiový program je zrušen.

Zpráva o smrti nevinných lidí je strašlivá. Čin, který nemá v historii České republiky obdoby, je šokující. Vyjadřujeme rodinám obětí hlubokou soustrast a jsme také při všech ostatních studentech a lidech, kteří byli svědky otřesné události a nyní prožívají traumatizující chvíle,“ uvedl za Radu města Zlína primátor Jiří Korec.

Od pátku 22. prosince je ve Zlíně v pohotovosti také městská a státní policie. Strážníci kontrolují ve zvýšené míře veřejná prostranství, zvýšená kontrola se týká škol i všech fakult Univerzity Tomáše Bati.

Právě před rektorátem UTB vzniklo pietní místo, kde mohou lidé uctít památku obětí útoku. Další pietní místo se nachází přímo před budovou radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x