Zlínská skládka začne znovu fungovat i pro domácnosti

Foto: TS Zlín
ZLÍN - Od pondělí 27. dubna se vrací zlínská skládka Suchý důl do běžného režimu, svůj odpad zde mohou odevzdávat již také domácnosti. Na skládce bude platit běžná provozní doba, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Objekt mimořádné důležitosti? Zní to možná překvapivě, ale přesně do této kategorie lze řadit také skládku Suchý důl. Snaha zabránit jejímu případnému uzavření v důsledku síření koronaviru je důvodem, proč se areál skládky vrací do normálního režimu až nyní. Konkrétně od pondělí 27. dubna, kdy už bude na skládce běžná provozní doba a svůj odpad zde mohou odevzdávat také domácnosti. Stále ale platí nutnost dodržovat preventivní opatření, tedy mít roušku a zachovávat rozestupy. 

Doposud byla skládka přístupná pouze pro svozové vozy Technických služeb Zlín a firmy. I tak bylo udržení skládky v provozu velmi obtížné. „Provoz byl omezen v souvislosti s nařízením vlády, kromě toho přibyl i další problém. Jeden ze zaměstnanců měl nařízenou karanténu. Polovinu zaměstnanců, kteří s ním přišli do styku, jsme nechali doma. Druhá polovina s enormním nasazením zabezpečila provoz. Důvodem pro toto řešení byla snaha nedopustit nejhorší možný scénář – kdyby se nákaza prokázala, k čemuž naštěstí nedošlo, padli by do karantény všichni. Skládka by se pak musela zcela uzavřít,“ vysvětlil ředitel společnosti Jakub Černoch s tím, že uzavření areálu by znamenalo milionové ztráty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x