V čase, kdy se nad perspektivou restaurací v celé Evropě stáhly černé mraky, se Střední škola gastronomie a obchodu Zlín rozhodla vyslat signál, že ve svém oboru vidí budoucnost a chce pro něho získat zájem.
„Zapojili jsme se do soutěže, v jejímž rámci jsme natočili minisérii videí, zejména našich receptů, které jsme prezentovali na sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na školním webu. Vytvořili jsme videoklip, který je plně naším autorským audiovizuálním dílem. Naší hlavní snahou bylo vyburcovat a spojit všechny naše partnery z řad restaurací a hotelů,“ řekl ředitel školy Petr Úředníček a dodal: „Rozhodně v současné covidové situaci nepropadáme beznaději, protože víme, že po uvolnění přijde nárůst poptávky a obrovský hlad po gastro službách. Těšíme se na znovuzrození gastronomie v ještě větší míře než před pandemií.“ Příprava do soutěže byla podle ředitele náročná, studenti, učitelé i spolupracující partneři intenzivně pracovali čtyři měsíce.
Druhé místo v celorepublikové soutěži ocenila krajská radní pro školství a kulturu Zuzana Fišerová: „Je fantastické, že naše krajská škola, která patří spíše k menším organizacím, uspěla v konkurenci silných hráčů z řad známých hotelových škol. Je to úžasný úspěch a velmi gratuluji všem, kdo se na projektu podíleli svými nápady a svou prací,“ vzkázala Zuzana Fišerová. S ředitelem Petrem Úředníčkem se osobně sešla a poblahopřála mu i k dalšímu velkému úspěchu: Škola totiž jako jediná svého druhu ve Zlínském kraji byla zařazena do projektu Univerzity Palackého v Olomouci umožňujícího vzdělávání žáků se zdravotním postižením.