Zlínská univerzita slaví kulaté jubileum

foto: město Zlín
ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati oslavila 13. dubna krásné 20. výročí svého založení. Při té příležitosti uspořádala také slavnostní shromáždění v nové aule.

Velké slavnostní akce se zúčastnilo více než 400 hostů. Šlo o návštěvníky z řad studentů, zaměstnanců a pozvání na akci přijali také významní hosté. V nově zrekonstruované aule se tak sešli rektoři českých vysokých škol, zástupci České akademie věd, spolupracujících firem a také veřejných institucí.

Své pozvání na slavnostní ceremoniál přijala i světově známá zlínská architektka Eva Jiřičná, která ve škole zanechala také svůj nemalý otisk. A to právě v nové aule, na jejíž rekonstrukci se osobně podílela a je autorkou architektonické studie.

Rektor univerzity Vladimír Sedlařík rovněž ocenil významné osobnosti, které během kulatých dvaceti let přispěli k rozvoji Univerzity Tomáše Bati. Mezi nimi byl také hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

„Velmi si této ceny rektora vážím, děkuji za ni a vnímám ji jako ocenění práce celé Rady Zlínského kraje. Univerzitu Tomáše Bati považujeme za důležitého partnera. Za rok a půl ve vedení kraje se nám s univerzitou podařilo rozjet intenzivní spolupráci a společně pracujeme na několika projektech, které náš kraj mohou výrazně posunout dál,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

Slavnostního shromáždění se zúčastnila také předsedkyně Akademie věd České republiky Eva Zažímalová. Odpoledne potom přijala pozvání hejtmana na prohlídku Baťova mrakodrapu, kde s Radimem Holišem podnikli i jízdu legendární Baťovou pojízdnou pracovnou. Hejtman dále paní předsedkyni seznámil se základními informacemi a zajímavostmi o Zlínském kraji a hovořili spolu také o možnostech potenciální spolupráce mezi krajem a Akademií věd.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x